WIN FOR LIFE LANCEERT: DE PRATENDE KAT.

Nieuwe Win for Life-campagne stelt de kijker voor bijzonder intrigerende dilemma’s...

Na 6 jaar “Ge moogt gerust zijn” achtte de Nationale Loterij de tijd rijp voor de volgende fase in de communicatie rond het populaire jongerenproduct Win for Life. Air pakt uit met “Win for Life, da’s fun for life”. Op het menu: twee 40” en twee 30” tv-commercials, een interactieve versie voor op de social media, POS, sponsoring billboards, een nieuw krasbiljet, én... een pratende kat.

De nieuwe campagne die de komende jaren zal lopen, is volledig opgehangen aan ‘dilemma’s’ en moet vooral de USP van het krasbiljet naar voor schuiven: Win for Life is namelijk het enige plezier dat je hele leven lang blijft duren.

Zo zien we in een eerste nieuwe tv-spot, een productie van Czar en regisseur Luc Schurgers, een jonge gast op een bankje zitten. Terwijl hij zijn smos aan het verorberen is, spreekt een stem hem toe: “Hey Arnaud, wat zou jij kiezen: een Win for Life-krasbiljet of... kunnen praten met katten.” Arnaud denkt even na en kiest dan voor “Kunnen praten met katten”. We maken een sprong in de tijd en zien Arnaud thuis arriveren waar zijn kat Ricky hem opwacht.

Tot hun grote verbazing kunnen Arnaud en zijn kat elkaar nu verstaan. Maar al snel blijkt deze droom een nachtmerrie te worden want de kat heeft een nogal wispelturig karakter: heel herkenbaar voor elke kattenbezitter. Ricky beveelt z’n baasje hoe hij gestreeld moet worden, hij weigert het eten dat hij krijgt aangeboden, hij houdt z’n baasje uit z’n slaap, hij verhindert hem te kunnen werken, hij wil eerst naar buiten om dan direct terug naar binnen te willen, enz... Als het Arnaud allemaal te veel wordt, weerklinkt opnieuw dezelfde stem als in het begin van de spot: “Had je maar Win for Life gekozen, dan had je nu fun voor de rest van je leven. Signatuur: Win for Life, da’s fun for life!”.

Via de Facebookpagina van Win for Life krijgen de fans in een interactieve versie de mogelijkheid om voor beide opties te kiezen: ‘een Win for Life-krasbiljet’ of ‘kunnen praten met katten’. Ook in de sponsoring billboards staat de wispelturige kat centraal. In het POS-materiaal worden dan weer alle mogelijke dilemma’s uitgespeeld.

“Onze opdracht was eigenlijk 3-zijdig, legt Dieter De Ridder, samen met Joeri Van den Broeck creative director bij Air, uit. “De Nationale Loterij vroeg ons de communicatie te verjongen, de speler meer centraal te zetten en het levenslange plezier te activeren.” “We hebben er dan ook bewust voor gekozen om in de films de acteurs niet persé te laten kiezen voor ons product Win for Life,” vult Joeri Van Den Broeck verder aan. “Ze kiezen altijd voor tot de verbeelding sprekende, niet-materialistische dromen zoals pakweg ‘kunnen praten met katten’ om dan te ontdekken dat die keuze geen levenslang plezier met zich meebrengt. En Win for Life doet dat nu juist wel. Vandaar ook de slogan, wie voor Win for Life kiest en wint, heeft gewoon meer fun voor de rest van z’n leven.”

De campagne loopt vanaf 17 maart op Facebook en vanaf 21 maart op tv en in de andere touchpoints, ontdek ze hier.

 

CREDITS

Agency: Air

Client: Loterie Nationale/Nationale Loterij

Contacts: Marc Frederix, Roger De Henau, Joke Vermoere, Céline Van Gansbeke

Executive Creative Director: Eric Hollander

Creative Directors: Dieter De Ridder & Joeri Van Den Broeck

Creative: Ramin Afshar

Graphic Design: Maxime Douillet, Natalia Oyarzun

Creative Strategist: Sophie Graillot

Account Director: Audrey Semal

Account Executive: Aurélie Thollebeek

Agency Producer: Bérengère Lurquin

Production Company: Czar

Director: Luc Schurgers

Producer: Frederik Vrancken

DOP: Frank Van Den Eeden

Sound Studio: Cobra

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be