VOOmobile en AIR

Tijd voor verandering.

Na een pitch tussen verschillende agentschappen, won Air begin juli het budget van VOO. De samenwerking nam een snelle start omdat het bureau al verscheidene campagnes voor deze klant had uitgewerkt, meer bepaald voor de VOD en de VOOcorder. Maar in de eindejaarscampagne zal uiteraard de nadruk liggen op de lancering van VOOmobile. Een ultra-eenvoudig mobiel aanbod dat slechts uit twee paketten bestaat: Toudoo en Tatoo. Zoals de campagne vermeldt: “Toudoo, voor een zachte prijs en met Tatoo heb je alles onbeperkt + 2GB data.”

VOO, de operator voor elke familie.

Vanzelfsprekend kennen alle Franstaligen het verhaal van de VOO familie. Met de tiener Cedric en zijn vader Serge, die in de commercials op een humoristische wijze uitleggen wat de voordelen zijn van de producten en diensten van VOO. In Wallonië zijn het ondertussen echte sterren.
“Voor ons was het meteen duidelijk dat we de VOO familie moesten behouden. Dit is immers wat de campagne zo populair maakt. En de lancering van VOOmobile is het uitgelezen moment om deze familie te laten evolueren. Want het is de ambitie van VOO om VOOmobile te positioneren als dé operator voor elke soort familie. Daarom besloten we om meerdere families in het leven te roepen en een nieuwe saga uit te bouwen. Want het familiemodel ‘papa, mama en twee kinderen’ is ondertussen voorbijgestreefd.”

De eerste nieuwe familie die we te zien krijgen, is het ‘Samengestelde Gezin’. De vader heeft in dit gezin licht-neurotische trekjes en altijd net iets te veel om handen. In de commercial “Meeting” organiseert hij een huiselijke bijeenkomst, die hij vervolgens aanpakt als een werkgerelateerde vergadering. Hij ratelt tegen zijn vrouw en kinderen over GSM-analyses en individuele ‘oplossingen’ voor elk gezinslid ... en niemand die er nog iets van begrijpt.
“Al die verschillende tarieven voor mobiele telefonie zijn ongelooflijk ingewikkeld. De consumenten zijn helemaal de weg kwijt. VOOmobile breekt de regels en lanceert een ultra-eenvoudig en zeer scherp geprijsd aanbod voor de VOO klanten. En dat is exact wat deze commercial ons vertelt.”


Op TV en online: eerder een mini-serie dan reclame.

De toon verandert. De dialogen leunen meer aan bij die van een mini-serie dan bij traditionele reclame. “Een vanzelfsprekende keuze, aangezien er in het DNA van VOO entertainment zit. Eenvoudig gezegd, VOO brengt vermaak voor families.”
Bovendien heeft Air de realisatie van deze mini-serie toevertrouwd aan de acteur/regisseur van langspeelfilms Riton Liebman. “De kracht van Riton Liebman zit hem in zijn manier van werken met de acteurs... Hij is de gids en begrijpt hoe je hen het beste aanspreekt. Zijn ervaring in fictie sprak ons enorm aan. Het is iemand die weet hoe hij het meeste uit zijn acteurs kan halen.”

Dit is ook de reden waarom het verschillende formaten zijn. We zijn niet binnen de klassieke 30” gebleven maar hebben gekozen voor 1:30”... bijna een mini programma! Het is dus de creatie die de keuze van de media heeft bepaald. De originaliteit zit hem eveneens in het gebruik van de media. Elke commercial wordt verteld vanuit het standpunt van één protagonist. De standpunten van de andere personages uit hetzelfde verhaaltje kan je ontdekken op de website van VOO. Een slimme manier om aan de consument de verschillende paketten te tonen.

De lancering van de VOOmobile campagne gebeurt logischerwijze in het Zuiden van het land en in Brussel. Je zal onmogelijk nog naast de boodschap van de 2 tarieven Toudoo en Tatoo kunnen kijken. De commercials worden vertoond op TV en in de bioscoop. En dit wordt ondersteund in affiches van groot formaat, als abribus campagne, in magazines en nieuwsbladen en op de radio.


CREDITS /
Agency: AIR BRUSSELS
Client: VOO
Client contacts: Bruno Van Sieleghem / Erica Vanini / Jacques Ohn
CD: Marie-Laure Cliquennois / Gregory Ginterdaele
Copy : Catherine Quadens
AD : Jean-Marc Wachsmann
Agency account team: Caroline Charles / Daphne De le Vingne
RTV producer: Bérengère Lurquin
Production company: Latcho Drom
Director: Riton Liebman
Graphic Design :  Olivier Gillard / Clara Climent
Sound studio : Bleu Nuit
Online : AIR DIGITAL / Maxence Cupper
Media: TV, Print, Poster, radio, Online, POS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be