VOO en Air nemen u mee in de hel van het cyberpesten.

Cyberpesten is een ernstig probleem dat de laatste jaren de kop opstak, samen met de opkomst van sociale netwerken en nieuwe mobiele berichtsystemen. De gevolgen voor jongeren zijn vaak dramatisch. Dat was onder meer het geval met Louise, het 16-jarige tienermeisje dat zich in 2014 van het leven beroofde nadat ze het slachtoffer werd van pesten op het internet.

Internetprovider VOO en haar agentschap Air hebben besloten alles in het werk te stellen om dit probleem te bestrijden. Zo werd in samenwerking met de Federale Politie een interactieve beleving gecreëerd rond de telefoon van Louise.

Op de mini-site letelephonedelouise.com kunnen bezoekers een installatie verkennen waarin we 600 ballonnen hebben geplaatst waarop haatboodschappen staan. Deze ballonnen symboliseren de typische boodschapballonnetjes (SMS, Whatsapp, Facebook…) en tonen hoeveel boodschappen een slachtoffer van cyberpesten gedurende 5 dagen ontvangt. Tijdens deze beleving wordt de bezoeker geleid door de stem van Louise’s vader die het verhaal van zijn dochter vertelt. Het traject eindigt in het midden van de installatie waar zich de telefoon van Louise bevindt.

De omvang van de installatie geeft ons een idee van de impact die deze boodschappen in het echte leven hebben op de slachtoffers. Door de installatie te doorlopen en doorheen de confrontatie met de honderden boodschappen kunnen mensen zich een beeld vormen van de hel waardoor gepeste jongeren gaan. De bezoekers kunnen zich vervolgens engageren tegen cyberpesten door te ondertekenen en een manifest te delen dat de basisregels bevat voor meer respect voor anderen op de sociale netwerksites. De namen van de ondertekenaars verschijnen direct op de muur van de installatie. Bovendien vinden slachtoffers of getuigen van cyberpesten op deze site alle hulp om beter het hoofd te kunnen bieden aan cyberpesten.

 

Credits:

Agency : Air Brussels

ECD : Eric Hollander

CD : Dieter De Ridder

CD : Joeri Van Den Broeck

Creation : Ramin Afshar

Digital Producer: Greg Pin

Digital Producer: Maxime Van Santen

Copywriting: Louise Cornet

Account Director : Caroline Charles

Account Manager: Daphne De Le Vigne

Agency Producer : Bérengère Lurquin

Website: Dog Studio

Scenography: Studio Unfold

Director : Gunter Blokken

Film Production Company : Czar

TV spot

MOV - 587 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be