Speciaal voor Amnesty maakt Air komaf met een hele hoop onzin!

Op vraag van hun klant Amnesty, die vooroordelen omtrent migranten de wereld uit wil helpen, bedacht Air een reeks informatieve filmpjes over dit gevoelig thema.

De saga heet “Onzin!”, een toepasselijke titel die de ondoordachte uitspraken omtrent migratie die dagelijks de wereld in worden gestuurd treffend omvat. De korte filmpjes (een must op Facebook!) delen een aantal cijfers en essentiële gegevens mee zodat kijkers het debat beter kunnen begrijpen en waardoor de vooropgestelde ideeën ook meteen worden ontkracht. Vandaag staan er 2 filmpjes online, maar dit is slechts een begin. De sobere maar grafische visuele stijl is van de hand van Laurent Jadot en Double Double, terwijl Laurence Bibot en Stéphane De Groodt hun stemtalent hebben ingezet en zo ook een streepje lichtheid hebben weten bij te dragen aan deze toch wel zware thema’s.  

Crédits:

Agence: AIR

Client: Amnesty International

ECD : Eric Hollander

CD’s: Dieter De Ridder & Joeri Van Den Broeck.

Creatives: Jean-Marc Wachsmann, Benoît Hilson

Client: Philippe Hensmans, Valérie Michaux, François Schmidt.

Account: Pauline Heraly, Louis Gheysens

Illustrator : Laurent Jadot

Realisation & Production : Double Double

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be