SOLIDARITEIT IS ESSENTIEEL VOOR PARTENAMUT EN AIR

Eén van de positieve kanten van de Covid-19 crisis is dat ze ons dwingt om onszelf in vraag te stellen. We willen zin geven aan wie we zijn en aan wat we doen. We willen zeggen waar het om staat en doen wat juist is. 

Deze terugkeer naar het essentiële, temidden van deze gezondheidscrisis, is tegelijk ook een terugkeer naar één van de fundamenten van onze samenleving: solidariteit. Want ook een goede gezondheid is essentieel, en als we willen dat die voor iedereen toegankelijk wordt, is ook solidariteit essentieel. 

Deze redenering vormt het uitgangspunt van de nieuwe corporate campagne van Partenamut, het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Partenamut en Air die vanaf 27 mei van start gaat. 

De campagne omvat twee verschillende luiken: 

Een TV-spot van 30” die verschillende getuigenissen samenbrengt en koppelt aan een uitdagende maar niettemin fundamenteel juiste conclusie: voor Partenamut is een gezondheidsprobleem niet de zaak van één individu, maar van al haar leden. 

Volgens Partenamut is dit de definitie zelf van ‘Mutualiteit’: een systeem waarbij wie gezond is, zich solidair toont met wie een moeilijke tijd beleeft, en andersom. 

Naast deze TV-spot werden 4 testimonials van 1’30 gemaakt waarin leden van Partenamut spontaan en ingetogen vertellen over hun gezondheidsproblemen, alsook over hun noden en verwachtingen ten opzichte van hun mutualiteit. 

Deze eerste samenwerking kwam overigens op een heel originele manier tot stand: “Van de pitch over de strategie en de creatie tot en met de postproductie van de film… niet één keer hebben we onze klant fysiek ontmoet”, zo vertelt Pauline Héraly, Account Director bij Air. Ook de spots, gerealiseerd door Khaël Touag en het productiehuis Landvogel, werden in covid-veilige omstandigheden opgenomen. Yasmina Dumont, Communication Team Lead bij Partenamut: “De opname gebeurde met een kleine ploeg en mits het gebruik van mondmaskers. Het Partenamut-team volgde alles vanop afstand via YouTube en WhatsApp, een ongeziene situatie die niettemin een schitterend resultaat opleverde.” 

En een mooi voorbeeld van hoe deze crisis ons dwingt onszelf opnieuw uit te vinden… 

 

CREDITS: 

Client : Partenamut  

Contacts : Alexis Guanochanga, Yasmina Dumont, Annissa Tamines, Tim Campens 

Agency: AIR 

CD: AIR Creative Council 

Creation : Karel De Mulder, John Benois, Arnaud Bailli, Romain Félix. 

Special thanks to : Pauline Héraly, Laurie Parres Albert, Boris Delire, Louis Gheysens, Renaud Goossens, Tom Ernst, Bérengère Lurquin, Yannick Verdonck, Jérôme Gijsen, Toon Jansegers 

Movie production Agency: Landvogel 

Director: Khaël Touag 

Sound Production Company: Raygun 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be