Radio Contact :: Feel Good Machine

Voor de herlancering in 2013 van Radio Contact heeft Air een volledig nieuwe look & feel gecreëerd. Air maakte gebruik van de bestaande emotionele band tussen de luisteraars en deze radiozender; maar liet tegelijkertijd hun imago evolueren naar een minder brave en afgeborstelde versie. In feite kan de missie van het agentschap worden samengevat in enkele woorden: het imago van de zender - die nog steeds elke dag ‘bruisende muziek’ tot bij 580.000 mensen brengt - voorzien van meer persoonlijkheid, creativiteit en een eigentijds karakter.

In de eerste fase van deze evolutie maak je kennis met een bizarre machine die in de advertenties en commercial geïntroduceerd wordt: de Feel Good Machine - verwijzend naar de bekende jingle van de zender. Met dezelfde speelse ingesteldheid als een Tim Burton film, werd deze muzikale geluksmachine in het echt gebouwd. Hij voedt zich met objecten en symbolen die rechtstreeks gelinkt zijn met de artiesten en muziek van Radio Contact: gitaren en drums, maar dus ook de glitterhandschoen van Michael Jackson, het hoedje van Bruno Mars en de zonnebril van David Guetta...

Deze commercial werd bedacht door Air, geproduceerd door Latchodrom en gerealiseerd door Benjamin Lacour en is ondertussen op TV en binnenkort ook in de bioscoop te zien.


Credits
Client : Radio Contact

Agency: Air
CD: Grégory Ginterdaele , Marie-Laure Cliquennois
Creation: Karl Magnus , Wendy Wauters
Graphic Design: Caroline Marson, Aldjia Bessalah
Account Manager: Daphné de Le Vingne
Producer: Bérengère Lurquin

Production Company: Latcho Drom
Director: Benjamin Lacour
Decor: Tanker
Sound: A-sound

Photography: Jeffrey Vanhoutte
Retouche: Yelle @ the Living Room

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be