Plantentuin Jean Massart kleurt groen dankzij Air

Met meer dan tweeduizend plantensoorten en een oppervlakte van 5 hectare is de plantentuin Jean Massart een van de grootste botanische tuinen in België. Toekomstige biologen, landbouwkundigen en apothekers die aan de ULB studeren, gebruiken de plantenverzameling al honderd jaar voor experimenten, maar de tuin is weinig of niet bekend bij het grote publiek.

Daar komt vanaf 22 mei verandering in. Want de plantentuin nodigt alle natuurliefhebbers uit, maar ook iedereen die een plek zoekt om in alle rust naar muziek te luisteren, een boek te lezen, een dutje te doen, te studeren of te spelen met de kinderen.

Om te illustreren hoe de experimentele tuin ook een plek voor ontspanning kan zijn en een bezoek meer dan waard is, deed Air een beroep op illustratrice Annie Cassez. Deze schilderes gespecialiseerd in botanische kunst is lid van de American Society of Botanical Art en de prestigieuze Society of Botanical Artists.

In haar illustraties geïnspireerd op ouderwetse botanische schoolplaten versmelten vrije tijd en ontspanning moeiteloos met de planten die de tuin al honderd jaar herbergt.

Naast een radiospot en digitale reclame wordt er ook een reeks prints uitgebracht waarbij allerlei voorwerpen zich verschuilen tussen de iconische planten van de tuin. Denk maar aan een koptelefoon tussen een groepje vleesetende planten, een zonnebril aan de voet van een gele lis of een kinderfietsje achter een koningsvaren.

Vanaf 22 mei is iedereen welkom in de plantentuin!

 

CREDITS

Klant: Brussel Leefmilieu – Romuald Arbe 

Agency: Air 

Creative direction : Creative Council

Creation : Anouk Lemm, Maxime Dereeper, Juliette Pignault, Maxime Lefebvre

Account Manager: Alice Stadion 

Account Executive: Thomas Taeymans 

Strategy : Tom Ernst 

Studio: Boris Delire 

Illustration : Annie Cassez 

Radio production : Studio 43

 

 

 

DOOH - Iris - 1080x1920 - Vidéo - NL.mp4

MP4 - 7.3 Mb

DOOH - Osmonde - 1080x1920 - Vidéo - NL.mp4

MP4 - 7.4 Mb

DOOH - Sarracenia - 1080x1920 - Vidéo - NL.mp4

MP4 - 7.4 Mb

Brus Leefmilieu RADIO

MP3 - 1.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

[email protected]

www.air.be