Onze melk. Die is lekker. En goed.

Nadat het begin dit jaar de Apaq-W-pitch won van 10 andere bureaus, stelt Air nu zijn eerste campagne voor om melk te promoten. Wat ... koemelk? Ja, maar niet om het even welke. Dit is de melk van de 2.937 producenten die de trots zijn van onze mooie regio. Met andere woorden, melk van bij ons.

 

In een tijd waarin iedereen bezig is met voeding, stelt iedereen zich ook vragen. En terecht. Want ook onze zuivelindustrie stelt zich al enkele jaren vragen over zaken als ecologie, ethiek, het beschermen van hulpbronnen, dierenwelzijn en duurzame economie. En net als het grote publiek, hebben ook de producenten en verwerkers nieuwe gewoonten aangenomen. Laat er geen twijfel over bestaan: zuivelproducten hebben wel degelijk hun plaats in een gezond, duurzaam dieet.

 

"Schoner", "elke dag beter", "groener"... Het zijn grote woorden die tegenwoordig lukraak worden gebruikt. Om niet te veralgemenen en concrete voorbeelden te geven, dook het gecertificeerde B-Corp-agentschap in de archiefkast van Apaq-W om alle concrete initiatieven van onze producenten in detail te analyseren. En wat een aangename verrassing! Onze boeren hebben hard gewerkt en willen dat graag laten zien.

 

Arnaud Bailly, Creatief Directeur en partner bij Air: "Het debat woedt al een paar jaar en leidt tot discussies tussen voor- en tegenstanders, vooral als het gaat om plantaardige zuivelproducten. Maar dit debat is van weinig belang voor ons in Wallonië. Onze melk is ultralokaal. Elke druppel komt uit de streek, niet van een gigantische boerderij. Bovendien zetten de boeren in de regio zich elke dag in om hun bedrijven nog duurzamer te maken, met initiatieven zoals biomethanisatie, een beter beheer van het melktransport, langere weideperiodes, enz. Kortom, achter de schermen van hun stallen hebben onze boeren hard gewerkt om de beste melk te blijven aanbieden."

 

Vandaag verbruikt de productie van onze lokale melk 30% minder energie dan in 2008. Hoe dat kan? Dankzij energieke producenten die hun eigen energie opwekken met zonne-installaties, windturbines of biomethanisatie (je weet wel, die grote koepel die koeienmest omzet in energie).

 

De melk van bij ons, die komt van 200.000 hectare weiland. En die spelen een ongelooflijke rol in de opslag van koolstof en het behoud van biodiversiteit. Zo wordt de uitstoot van broeikasgassen door de koeien gedeeltelijk gecompenseerd.

 

De melk van bij ons is bovendien een echte motor voor onze lokale economie, die herinvesteert in de regio, meer dan 6.000 jobs creëert en kwaliteitsproducten levert aan onze ambachtslui, bakkers en kaasmakers.

 

Allemaal goed nieuws, maar laat ons ook nog eens stilstaan bij de fundamentele voordelen van melk. Melk is uitstekend voor de gezondheid en biedt consumenten hun dagelijkse dosis calcium, kalium, proteïnen en vitamines op een toegankelijke, natuurlijke en additievenvrije manier. Maar het is ook een solide pijler van onze lokale economie.

 

We hebben niet alleen de boodschap, maar ook het visuele aspect onder handen genomen met de expertise van het Air-designteam. Het traditionele imago dat met melk wordt geassocieerd, werd heruitgevonden en op een frissere, authentiekere manier voorgesteld. Ver weg van het simpele cliché van de boer en zijn melkkoe.

 

De campagne is opgebouwd rond twee films, geproduceerd door Lovo en geregisseerd door het duo Dozen, gevolgd door verschillende affiches en socialmediacontent. Op de website notrelaitànous.be vind je ook een reeks initiatieven van producenten die in eenvoudige, toegankelijke taal worden uitgelegd.

 

Credits:

Client: APAQ-W

Contacts: Philippe Soetens

Agency : Air Brussels

Creative Director: Air Creative Council 

Creation:  Marie Paris, Anouk Lemm, Arnaud Bailly, Edouard Coune

Creative Design director: Christophe Liekens

Strategy: Michelle Defooz

Project Manager: Flore Antonnaux, Georgia Vandenberghen

TV producers:  Marlies Neudt, Fiona Chevalier

 

Production: LOVO

Producer: François Mercier

Director: Dozen

Photographer: Daniil Lavrovski

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be