NMBS lanceert "stuntparkeren"

Air bedacht alweer een nieuwe campagne voor NMBS. Deze keer staat het shoppingbiljet centraal: een treinticket waarmee je voor slechts 11 euro heen en terug naar alle winkelstraten kan voor je kerstinkopen. Het bureau koos opnieuw voor een confronterende aanpak en raadt in naam van de NMBS, automobilisten aan om te leren ‘stuntparkeren’...

“Een parkeerplaats vinden tijdens de eindejaarperiode is echt een hel,” legt Dieter De Ridder, CD bij AIR (samen met Joeri Van Den Broeck), uit. “Alle parkings staan vol. Daardoor ontstaan er files en wachttijden, en dat veroorzaakt stress. Het leek ons interessant om de autobestuurder daar op confronterende wijze aan te herinneren en hem dan het shoppingbiljet van de NMBS aan te bieden.”

De online film gerealiseerd door Kenneth Mercken van Czar, toont een bijzondere autoschool waar modepoppen de hindernissen vormen en kerstversiering de sfeer bepaalt. “Een parkeerplaats vinden is echt niet gemakkelijk. Leer daarom stuntparkeren”, verschijnt er op het scherm. Waarna enkele gewone chauffeurs op 2 wielen leren rijden, een slip-manoeuvre leren uitvoeren en zelfs uit de wagen leren springen om toch maar in een veel te kleine parkeerplek te geraken. Maar dat blijkt niet evident, want keer op keer mislukken de spectaculaire parkeerstunts met behoorlijk wat materiële schade als gevolg. Terwijl een vrouwelijke chauffeur via het schuifdak uit haar beschadigde wagen probeert te komen, verschijnt de super: “Of neem de trein.”

Op de posters die werden uitgevoerd door Jekyll n’ Hyde, ontdekken we een wagen die verticaal geparkeerd staat op een piepkleine parkeerplaats, net tussen twee andere wagens in.

In de hele campagne, die bestaat uit posters, radiocommercials, filmbanners en een online film, krijg je van de NMBS de keuze: ofwel leer je stunts om met je auto in de overvolle parkings van de shoppingscentra en winkelstraten toch te kunnen parkeren, ofwel neem je de trein. En, wat wordt het bij jou?

 

CREDITS:

Agence : Air

Client : SNCB/NMBS

Contacts Client : Jean-Pierre Havelange, Bart De Groote, Jochen Van Rooy

Executive Creative Director : Eric Hollander

Creative Directors : Dieter de Ridder & Joeri Van Den Broeck

Creatives : Julien Scouze Riviezzo, Sébastien Stronghead Verliefde

Creative Technologist : Naïm Baddich

Account Director : Audrey Semal

Account Executive: Aurélie Thollebeek

Designer : Maxime Douillet

Producer : Bérengère Lurquin

Photographer : Jekyll n’ Hyde

Production company : CZAR

Director: Kenneth Mercken

DOP : Grimm Vandekerckhove

Post-producer : Bieke Dekeersmaecker

Producer : Jelle Robbeets

Sound studio : Cobra

 

 

NMBS-B1alt-Brommer-NL-30s-C2_4_.mp3

MP3 - 1.1 Mb

NMBS-B2-Sportcoupe-NL-30s-C1.mp3

MP3 - 1.1 Mb

NMBS-B3-2Wielen-NL-30s-C2_2_.mp3

MP3 - 1.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be