Skip to Content

NMBS LANCEERT GO UNLIMITED

Communicatiebureau Air heeft een nieuwe campagne uitgewerkt voor NMBS, meer bepaald voor GO UNLIMITED, een aanbod waarmee jongeren van 16-25 voor slechts € 25 per maand héél België kunnen herontdekken. De campagne roept alle reizigers op om een nieuwe, meer sprekende naam voor hun treinstation te bedenken op gounlimited.be. En dat valt blijkbaar in goede aarde, want na 2 dagen campagne voeren, bezochten al meer dan 5.000 bezoekers de site.  

“We zijn vertrokken van het inzicht dat niemand een stad of dorp beter kent dan de inwoners zelf,” legt Dieter De Ridder, CD bij AIR, uit. “We willen de kennis van de lokale inwoners aanwenden om via meer sprekende stationsnamen ook duidelijk te maken aan treinreizigers wat er precies te beleven valt in een specifieke stad of bepaald dorp.”

“Daarom lanceerden we goulimited.be, een site waarop de inwoners van een stad of dorp zelf aan de slag kunnen met de typische stationsborden van de NMBS,” gaat Joeri Van Den Broeck, ook CD bij AIR, verder. “En ze zijn echt sprekend: Brugge werd door een deelnemer bijvoorbeeld al veranderd in ‘Het Venetië van het Noorden’ en staat daarmee, bij het schrijven van dit persbericht, voorlopig aan kop.”

De personen die de meeste stemmen binnenrijven, krijgen telkens 2 keer zo’n gratis Go Unlimited om samen met een vriend of vriendin heel België te herontdekken.

De campagne bestaat uit 2 delen. Een eerste deel, waarbij o.a. via Outdoor (bijv. SAUCISSEN-BAKKEN-OP-‘N-KAMPVUURKE & EFKES-UITSLAPEN-OP-‘T-STRAND), bannering en radio de nieuwe GO UNLIMITED wordt gelanceerd.

En een tweede, meer activerend deel waarbij aan inwoners wordt gevraagd om zelf suggesties te doen voor een leukere, meer sprekende naam voor hun treinstation. Dit deel gebruikt print, posters (bijv. VREE-WIJS-STAD & TWEEDE-ZIT-STAD), radio, banners en natuurlijk de website.

De campagne loopt tot eind juli. Bedenk dus zelf ook gerust een sprekende naam op gounlimited.be

Crédits :

Agence : Air.

Client : SNCB/NMBS.

Contacts Client : Jean-Pierre Havelange, Bart De Groote, Jochen Van Rooy.

Executive Creative Director : Eric Hollander.

Creative Directors : Dieter de Ridder & Joeri Van Den Broeck.

Creatives : Loup Delpierre & Louise Cornet, Benoit Hilson, Paul Servaes.

Account Director : Audrey Semal.

Account Executive: Aurélie Thollebeek.

Digital Strategist: Amélie Sainthuile.

Digital Producer/ Web Designer : Greg Pin.

Designer : Maxime Douillet.

Producer : Anne Gruszow.

Photographer : Frieke Janssens.

Production company : Adult.

Sound studio : THINKNTALK.

Website Production : Digital Craftsmen.

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 40 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Terhulpsesteenweg 185
1170 Brussels – Belgium