Mosa Ballet School : Air waagt een dansje.

«Toen de oprichters van de Mosa Ballet School hun project bij Air kwamen toelichten, dachten we eerst dat ze gek waren, of megalomaan ! », vertelt Eric Hollander.

Zijn partner Stéphane Buisseret bevestigt : « We krijgen niet elke dag mensen over de vloer die ons komen zeggen « We willen één van de 5 beste balletscholen ter wereld openen ! »

Maar Mosa koestert nog méér ambities. Oprichtster Benjamine De Cloedt : « Wij streven niet alleen naar het hoogste niveau om onze dansers te introduceren bij de beste balletgezelschappen maar ook om ze naar de grootste podia ter wereld te leiden. We willen ook een nieuw soort pedagogie voorstellen die niet langer meer wordt ervaren als een lijdensweg naar succes. Dat is behoorlijk uniek in de danswereld. Air vertaalde dit door middel van het oxymoron Conscious Competition en wij waren onmiddellijk akkoord.

Het was dan ook dit unieke karakter van Mosa dat Pedro Carneiro - internationaal vermaard danser en directeur van de dansafdeling op het Conservatorium van Lissabon - ervan overtuigde om in te gaan op de internationale vacature voor de functie van Artistiek Directeur bij Mosa : « Wij willen dat de studenten centraal staan in dit educatieve project. We zorgen voor een kwalitatieve opvoeding in een positieve omgeving met de nodige fysieke en mentale ondersteuning. We willen niet alleen de beste dansers ter wereld afleveren, maar ook solidaire en verantwoordelijke burgers ».

Luikenaar en projectverantwoordelijke Damien Coméliau vertelt : « Ik heb de Luikse zetel van de Nationale Bank altijd al gekend. Toen ik vernam dat het gebouw te koop stond, heb ik onmiddellijk het potentieel ervan voor ons schoolproject begrepen. Zo is er niet alleen ruimte om te dansen, maar ook voor een internaat waar de leerlingen zich echt thuis kunnen voelen ».

Dit potentieel wordt bevestigd door Laurie Lacourt, CCD bij Air : « Het was een ongelooflijke ervaring om in dit spectaculaire gebouw te kunnen draaien. Het zijn trouwens de bewakingscamera’s hier die mij op het idee brachten om de dans op een politieachtige manier te filmen. Mosa Ballet School is een school die rebelleert tegen het beleid van de leraren die van de dansers dansmachines willen maken ! ».

Projectleider Elisa Vainsel besluit : « Wij geloven in een open en verantwoorde visie op dans, en in de emanciperende rol die dans kan hebben voor doelgroepen die veraf staan van de danspraktijk. Met onze afdeling Alors on danse ! willen we bovendien een referentiecentrum worden voor inclusieve dans ».

 

Credits :

Client : Mosa Ballet School 

Contacts : Benjamine De Cloedt, Damien Comeliau, Elisa Vainsel

Agency : AIR 

CD: AIR Creative Council 

Creation : Arnaud Bailly, Karel De Mulder, Romain Félix, John Benois, Laurie Lacourt, Marie Paris, Renaud Goossens, Eric Hollander 

Design : Laurent Lejeune, Boris Delire, Davy Dooms

Strategy : Charlotte Keup 

Client Manager : Alice Stadion

Special thanks to : Laura Walravens, Lorraine Wauters, Dara Tombroff, Stéphane Buisseret, Anastasia Bousson, Julie Bosteels 

TV Producer : Bérengère Lurquin 

Movie production Agency : Czar 

Director : Lieven Van Baelen 

Sound : The Image & Sound Factory

Music : Pierre Kissling

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be