Reclamebureau Air verkozen tot "Agency of the Year 2013" op de Merit Awards

Samen met de redactie van Media Marketing verkozen vertegenwoordigers van de reclamesector donderdagavond tijdens de Merit Awards Night het bureau Air tot "Agency of the Year 2013". Deze felbegeerde titel is een erkenning voor het succesvol jaar van het onafhankelijk reclamebureau. Inderdaad Air, die dit jaar haar twintigste verjaardag viert, heeft haar dynamisme op alle vlakken kunnen aantonen.

Ontwikkeling

Het was in de sector hét grootste nieuws op het einde van het jaar. In een enigszins ongebruikelijke deal, die tegelijk het ondernemerschap toont van beide partners Stéphane Buisseret en Eric Hollander, nam Air het bureau McCann Brussels over, dat lang geleden nummer 1 van de Belgische bureaus was.  Sinds eind januari zijn de teams, de lokale klanten en vooral de internationale klanten van McCann Brussels naar Air verhuisd. Onder hen vinden we onder andere L’Oréal, Exxon en Nestlé. De deal maakt van Air één van de grootste onafhankelijke bureaus van het land met een omzet van 15 miljoen euro en 65 medewerkers. Bovendien geeft hij aan het bureau en aan de lokale klanten, alle opportuniteit tot verdere ontwikkeling op internationaal vlak.


Digital

Met de samenwerking tussen Air Digital en IDweaver heeft Air een digitale partner gevonden waarmee op adhoc basis de vragen van klanten beter kunnen worden beantwoord en een versnelling van de digitale ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt. Het beste bewijs voor deze succesvolle samenwerking is het winnen van één van de grootste competities van het jaar: telecomoperator VOO en BeTV, waarmee het vertrek van Mobistar van januari vorig jaar ruim werd goedgemaakt. Bovendien resulteerde de samenwerking ook in het binnenhalen van het digitale budget van Leffe van meer dan 1M€, dat voordien werd beheerd door Emakina.

De digitalisering van Air vertaalt zich ook in de aanwerving van een aantal webexperts, waaronder Amélie Sainthuile (voormalig verantwoordelijke Social Network Strategies bij Emakina) die het strategic planning team onder leiding van Isabelle Moulart heeft vervoegd.


Inhoudelijk

Met haar nieuwe Brand Content team heeft Air ook de verantwoordelijkheid over de inhoud voor de merken Leffe en Bongrain. Dit team leverde ook de inhoud voor de TV-spots van Delhaize met Jeroen de Pauw en Audrey Lenoir.  Daarnaast werd het Brand Content team ook gedurende een maand gemobiliseerd voor de ontwikkeling en animatie van de Facebook-pagina « Waarom ga ik stemmen voor Joachim Rubin (van Delhaize) als marketeer van het jaar ». J. Rubin werd bovendien verkozen.


Creatie

Crisis of niet, een bureau dat niet investeert in talent is gedoemd tot onzichtbaarheid. In 2013 heeft Air een aantal Belgische topcreatieven aangeworven. Deze aanwervingen wierpen al meteen hun vruchten af, met de nieuwe afleveringen van de VOO-saga die onmiddellijk een groot succes werden op de sociale media.  In één van de afleveringen wordt bijvoorbeeld een Vlaamse familie getoond, die zich laat verleiden door de promoties van telecomoperator VOO en daardoor beslist om naar Wallonië te verhuizen.

 

Sociaal engagement

Ondanks de recessie, maar trouw aan haar overtuigingen heeft Air ervoor gekozen om vast te houden aan haar sociale engagementen, die het bureau al 20 jaar typeren. 2013 was een goed jaar, onder andere voor Amnesty International en de superhelden campagne, gelanceerd naar aanleiding van de dood van Mandela. Het Europees engagement van Air werd ook erkend toen het, in samenwerking met het bureau Mostra, het contract binnenhaalde van de DG Communicatie van de Europese Commissie.

 

De voorstellingsvideo van  « Air agency of the year » is beschikbaar via 
http://goo.gl/CGolxk

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be