Marouane Fellaini en Air, vierkant voor Cap48.

Air maakte een vierkant verrassende campagne om de jaarlijkse verkoop van Cap48 Post-it’s in gang te schieten. 

Dit jaar verandert het mapje van vorm en wordt het vierkant, een verwijzing naar het logo van Cap48. Marouane Fellaini, peter van Cap48, schaarde zich vierkant achter de goede zaak en liet zijn bekende afrokapsel met plezier een beetje bijknippen. Vorige week, enkele uren voor de start van de campagne, postte de Rode Duivel een teasende boodschap op de sociale media die massaal door al zijn fans werd opgepikt: "After the training, go to the hairdresser ... See you soon #Newhair #Again #Barbershop #Afro #NewStyle.»

In slechts enkele seconden kwamen honderden reacties los. En enkele uren later scoorden de advertentie, de foto’s en de campagnefilm meer dan 30.000 likes en meer dan 1000 shares op Facebook.

Iedereen kan Cap48 steunen in haar strijd voor de integratie van minder-validen, door Post-its te kopen van 3 tot 12 oktober, en door de campagne te liken en te delen.

 

Credits : 

Client : Cap48
Contacts : Benedicte Duval, Renaud Tockert

Agency : Air - Partner of McCann

CD : Marie-Laure Cliquennois, Grégory Ginterdaele

Creation : Julien Scouze Riviezzo, Sébastien Stronghead Verliefde

Account Director : Daphné de Le Vingne

Creative Producer : Bérengère Lurquin/Anne Gruszow

Producer :  Marie Libouton

Director : The Deck et Le Nitch

Production house : Ottoprod

Motion graphic designer : Greg Pin

Photographer : Kevin Laloux

Compositeur :  Yannick Dupont

Sound : Bleu nuit

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be