Skip to Content
Man die prothèse verkocht als mediaruimte, blijkt stunt voor CAP48.

Man die prothèse verkocht als mediaruimte, blijkt stunt voor CAP48.

Thierry, een man van 35 uit Jette, kwam de afgelopen dagen in de pers (La Une, RTL, VivaCité, Sub Press, l’Avenir, …) omdat hij een idee had om zijn armprothese te verhuren als reclamemedium.

Hij had namelijk gemerkt dat sinds zijn ongeval enorm veel mensen naar zijn handicap keken wanneer hij over straat wandelde. Dus waarom daar niet van profiteren?

De reacties waren verdeeld en opende discussies. Sommigen waren geschokt en vonden het uitbuiting van zijn handicap. Maar de meesten vonden het wel een geniaal idee en steunden hem massaal.

Wat ze niet wisten, is dat dit eigenlijk allemaal opgezet spel was als teasing fase van de nieuwe campagne voor CAP48. In samenwerking met reclamebureau Air Brussels.

Neen. Hij verkoopt dus niet echt zijn prothese, maar heeft dit samen met CAP48 gedaan om iets duidelijk te maken: voor mensen met een handicap is het namelijk niet altijd aangenaam dat omstaanders enkel oog hebben voor hun handicap en niet voor de persoon achter de handicap.

Met deze nieuwe campagne, hopen ze dus de blik op mensen met een handicap te veranderen.

 

CREDITS

Agency: AIR

Client: Bénédicte Duval / Renaud Tockert

Executive Creative Director: Eric Hollander

Creative Directors: Joeri Van Den Broeck / Dieter De Ridder
Creative Team: Morgane Choppinet / Toon Vanpoucke
Strategic Director: Dieter Riemaeker
Account Manager: Melissa Fastenaekels
Graphic Designer: Maxime Douillet / Clara Climent
Agency AV producer: Tuyen Pham
Film Production Company: Geronimo
Film Producer: Erik Van Overloop
Film Director: Jeroen Willekens
Sound design: Peter Baert
Photographer: Titus Simoens
Retoucher: François Olivier Dedeyn
Radio Production Company: Raygun
Radio producer: Amélie van Campen, Jérôme Gijsen
Radio director: Toon Jansegers

 

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Terhulpsesteenweg 185
1170 Brussels – Belgium