JULES transformeert en lanceert een nieuw fashion businessmodel voor een betere wereld.

 • Het nieuwe JULES gaat voor “zero waste” en voor een nieuw fashion businessmodel: “Zero waste for people, zero waste for the planet, zero waste for performance”
 • Het nieuwe JULES maakt het leven van mannen gemakkelijker: collecties die het beste van Jules en Brice overtreffen en een nieuwe referentie vormen voor de mannelijke shopper én garderobe.
 • Het nieuwe JULES leeft als nooit tevoren: een nieuwe menselijke dynamiek, een innovatieve en nog straffere klantbeleving dankzij de inzet van data en digitale tools

  JULES wil dé nieuwe referentie worden voor de mannelijke shopper en garderobe, niet alleen in Frankrijk maar ook internationaal.

  “We willen deze uitdaging aangaan door een totale paradigmashift en door onszelf als modemerk heruit te vinden. Dit willen we doen door te streven naar zero waste en door onze teams op een transparante wijze te betrekken bij het definiëren en implementeren van een nieuw strategisch project.”, verklaart Jean-Christophe Garbino, CEO van JULES en Leader Fashion3.

  Het nieuwe JULES engageert zich

  Jules wil de mannelijke prêt-à-porter een nieuwe duurzame dimensie geven en streeft ernaar enkel nog te produceren wat verkocht kan worden, zonder verspilling en zonder prijsdumping.

  Deze aanpak omhelst een verantwoordelijk beheer van de totale productlelevenscyclus: van de sourcing van grondstoffen via transport, zero plastic, het afschaffen van gratis tassen tot het tweede leven van de kledingstukken.

  Zo is JULES erin geslaagd om, in het kielzog van Bruce, 40% van het geproduceerde aanbod te herbundelen door 600.000 stukken minder aan te kopen, goed voor 6% van het totale kledingvolume. Kortom, een enorme sprong op het vlak van zuinigheid en prestaties. Verder zakte het aantal afgeprijsde stukken tot op heden met 35% en tegen het eind van het jaar wil JULES zelfs nog beter doen.

  Ten slotte wil JULES van de kwaliteit en duurzaamheid van haar kledij meer dan ooit haar handelsmerk maken, onder meer door de mogelijkheid om kledingstukken door te verkopen via de website “Secondeviebyjules.com” die eind 2019 werd gelanceerd.

   

  Over de film

  Een eerste versie van de film werd eind februari opgenomen naar aanleiding van vaderdag. Een film waarin we vaders en kinderen op het strand samen pret zien maken. De montage legde toen de nadruk op de verbondenheid tussen vader en kinderen, met allusies naar meer respect voor het milieu. Maar… jammer genoeg waren de beelden helemaal niet meer in lijn met de realiteit van de gezondheidscrisis.

  Met de nieuwe “zero waste”-visie van JULES in het achterhoofd besloot het agentschap om de film niet zomaar weg te gooien maar om hem te recycleren door de beelden een nieuwe betekenis te geven.

  Concreet maakte AIR op basis van dezelfde beelden een nieuwe “post-lockdown-ready” montage met een totaal nieuwe boodschap die beter aansluit bij het nieuwe gezicht van JULES: een terugkeer naar échte waarden, naar de essentie, naar een grotere lokale verankering en een meer verantwoordelijke consumptie. En dat uiteraard zonder de regels van de sociale afstand uit het oog te verliezen…

  Kortom, Air Brussels realiseerde in moeilijke omstandigheden en in een recordtijd een geslaagde adaptatie. Met deze spot vol empathie en emotie wint de campagne aan zichtbaarheid en geloofwaardigheid.

   

  Crédits
  Client : Benoit Latron, Karine Siebenhuner, Maud Grienti
  CD : Air Creative Council
  Creation : Arnaud Bailly, Romain Félix, Karel De Mulder, John benois
  Special thanks to: Fries Vansevenant, Chantal Gillet, Pauline Héraly, Anastasia Bousson

  Production : Initials LA

   

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over air brussels - partner of McCann

  Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

  Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


  www.aironair.be/

  Neem contact op met

  Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

  +32 (0)2 543 06 66

  [email protected]

  www.air.be