Jules : Air in progress

In 2010 haalde het Brusselse agentschap Air na een laatste ronde tegen de Parijzenaars van Buzzman en Fred & Farid het budget binnen van het Franse mannenmodemerk Jules (Groupe Mulliez). De samenwerking tussen merk en agentschap begon met een strategische denkoefening rond een radicale merkherpositionering. Daarbij vormt het engagement van Jules voor een betere wereld de hoeksteen van een nieuwe merkidentiteit en marketingstrategie. Hier geen woke of green washing : Jules walks the walk. Voortaan staat Jules voor kwalitatieve, duurzame mode met een lange levensduur en zero waste. Tegelijk wil Jules een nieuwe beweging creëren van zelfbewuste, positieve mannen die bereid zijn om verandering te dragen, ook als het gaat om hun eigen mannelijkheid. Drie woorden vatten het mooi samen in een nieuwe merksignatuur : « Men In Progress ».

Om deze boodschap klaar en helder uit te dragen, gaat Jules resoluut voor TV. De 60’’ spot, gerealiseerd door Julien & Quentin (de flow van Puma met 15 miljoen views vorig jaar is ook van hen) in een productie van Hamlet, neemt alle grote mannelijke stereotypes op de korrel, ontmantelt ze scène na scène en lanceert zo de mogelijkheid van een nieuw soort man : « men in progress ». Mannen vol emoties, die houden van vegetarisch, geven om het milieu, maar evengoed verliefd worden en voluit hun ding doen... « Deze eigenzinnige spot richt zich tot alle moderne mannen die bereid zijn om samen met ons de mannenmode en de mannelijke geesten in beweging te brengen », zegt Benoit Latron, Marketing Director bij Jules.

Voor Arnaud Bailly, CCD bij Air, is deze samenwerking zonder meer uniek : « Ik heb zelden een klant in deze sector en van dit formaat ontmoet – meer dan 500 boetieks in een vijftiental landen – die blijk gaf van zoveel creativiteit, en dat zowel in zijn communicatie, winkels, producten als in de keuze van zijn agentschap : Belgen ! »

Maar daar houdt het niet mee op.

Na het openingssalvo wil Jules het debat verder opentrekken door samen te werken met Ben Névert, een bekende Franse youtuber en maker van ‘Entre Mecs’. In dit videoformat spreekt een bende vrienden onder elkaar over mannelijke onderwerpen zoals ‘een goeie gast zijn’, ‘flirten’, ‘relatiebreuken’…

De eerste episode van de serie vindt u hier : https://www.youtube.com/watch?v=FN5UNb6Kw64&feature=youtu.be

 

 

CREDITS :

Client : JULES   

Contacts : Benoit Latron, Karine Siebenhuner, Maud Grienti

Agency: AIR 

CD: AIR Creative Council 

Creation : Arnaud Bailly, Karel De Mulder, Romain Félix, John Benois,

Special thanks to : Charlotte Keup, Pauline Héraly, Bérengère Lurquin, Anastasia Bousson, Chantal Gillet, Renaud Goossens, Dominique Ruys, Jason Felstead, Thomas Landeloos

Movie production Agency: HAMLET 

Director: Julien & Quentin 

VFX and post-production: divide.tv

Sound Production Company: Sonhouse 

VO FR : Krisy / @de.la.fuentes

Music: Quentin Garabedian

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be