Joeri Van Den Broeck en Dieter De Ridder de nieuwe CD’s van Air.

15 maanden nadat ze McCann België overnamen, pakt reclamebureau Air opieuw uit met groot nieuws: Dieter De Ridder (ex-Michael is Dead, ex-Duval Guillaume) en Joeri Van Den Broeck (ex-Michael is Dead, ex-Famous) gaan er samen aan de slag als Creatief Directeurs. Daarmee haalt het onafhankelijke agentschap twee van ’s lands meest bekroonde creatieven in huis.

Een belangrijke ‘game change’ voor Air. Joeri en Dieter behoren tot de absolute creatieve wereldtop, ter illustratie: samen wonnen ze meer dan 20 leeuwen in Cannes, waaronder de enige Belgische Titanium ooit, en talrijke andere gold, silver en bronze awards op o.a. Eurobest, Clio, D&AD en One show. En onlangs, bij de verkiezing van de Belgische ‘Campagnes van de Eeuw’, waren 2 van de 3 winnende campagnes van hun hand (Push to add Drama voor Dieter, Black Boy voor Joeri).

 

Eric Hollander, Executive Creative Director: “Ik ben bijzonder trots dat ze voor Air gekozen hebben. Alle twee behoren ze tot de vaakst bekroonde creatieven en ze hebben ervaring als televisiemakers. Dieter werkte bij de Filistijnen en Joeri bij Woestijnvis. Bovendien zijn het zeer strategische creatieven, mensen met een visie. Ik was niet de enige die daar vuurwerk in zag. Voor Air was de tijd ook rijp om zowel op creatief vlak als wat betreft de geïntegreerde aanpak een versnelling hoger te schakelen. En daarom heb ik hen gebeld.”

 

Dieter De Ridder, Creative Director: “Dit is echt de uitdaging waar we zaten op te wachten: Air heeft grote merken in huis, veel creatief talent en production power én een ongelooflijke craft-reputatie. Voeg daar onze passie voor relevante en betekenisvolle ideeën aan toe en je begrijpt waarom we deze kans met 4 handen grepen.”

 

Joeri Van Den Broeck, Creative Director: “We delen ook nog een ander belangrijk punt: we dromen alle vier van dezelfde creatieve biotoop, met veel aandacht voor coaching, investeren in jong talent en complementariteit. Waar iedereen kan focussen op waar hij of zij goed in is. En ook in het sociaal engagement van Air – ze werken al 15 jaar voor Amnesty – kunnen we ons perfect vinden. Ze stonden niet zomaar aan de Top van het Good Report.”

 

Stéphane Buisseret, CEO: “Met Joeri en Dieter haalt Air een fantastische ‘accelerator’ in huis: ze zullen ons helpen de reeds gestarte hervormingen verder uit te werken om zo uit te groeien tot een volwaardig geïntegreerd bureau. We zijn dan ook echt enthousiast om dit nieuws met onze klanten en de markt te mogen delen. Zo kunnen we niet alleen onze missie als echte merkenbouwers blijven waarmaken. Ook de creativiteit en innovativiteit zijn verzekerd. En niet onbelangrijk: Dieter en Joeri zijn Nederlandstalig van origine, voor een agentschap dat in de perceptie hoofdzakelijk Franstalig is - ook al klopt dat beeld natuurlijk niet - is dat handig meegenomen. ”

 

Last but not least: Eric Hollander et Stéphane Buisseret willen Gregory Ginterdaele et Marie-Laure Cliquennois uitdrukkelijk bedanken voor de 7 exceptionele jaren aan hun zijde. Een vruchtbare samenwerking die niet alleen talrijke prijzen opleverde, maar ook de titel van “Bureau van het jaar”.

"We voelden alle vier aan dat het tijd werd om een bladzijde om te slaan. Ze hebben prachtig werk geleverd dat door heel de sector gewaardeerd wordt. Zonder hen zou Air niet zijn wat het is. En daar zijn we hen niet alleen dankbaar voor, we hebben ook oneindig veel respect voor hen. Maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

"We hebben bij Air samen met geweldige teams spannende uitdagingen mogen aangaan", aldus Gregory Ginterdaele. "Je zou kunnen stellen dat Eric en Stéphane ons hun auto hebben toevertrouwd en dat wij ‘m hebben mogen pimpen. We hebben met veel plezier in dit bureau gewerkt. Een bureau met een uitzonderlijke persoonlijkheid én een ziel. Air Brussels is een echt merk. "

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

[email protected]

www.air.be