Food influencers krijgen weer kleur met Air en Iglo

De lockdown treft tal van mensen: medische zorgverleners, ondernemers, enz. Nochtans is er één groep van slachtoffers die vaak wordt vergeten: de food influencers.

U weet wel: die influencers die zowat elke dag van de week op restaurant gaan en pas beginnen te eten als ze een foto van hun gerecht op Instagram hebben gedeeld… Welnu, ook zij worden getroffen door technische werkloosheid.

Voor deze slachtoffers van de gesloten restaurants, en voor vele anderen, zit er maar één ding op: om mediagewijs in the picture te blijven, moeten ze zichzelf heruitvinden. Ze moeten nieuwe bronnen van inspiratie creëren door zélf fotogenieke gerechten te bereiden. Maar dat blijkt niet altijd even gemakkelijk, zo getuigt 2foodie_daddy: « Voor de pandemie ging alles vanzelf. Ik bestelde het, ik fotografeerde het. Ik was er zo goed in ook. Maar nu is elke dag een gevecht. Wat ga ik nu koken? Hoe zal het eruitzien? Zullen mijn followers het liken? »

Om hieraan te verhelpen, lanceerden Air en Iglo het Iglo Rescue Team, een leveringsdienst voor alle influencers die dringend inspiratie nodig hebben maar niet een halve dag achter het fornuis willen staan. En natuurlijk worden ook hun volgers aangespoord om kleurrijker en evenwichtiger te eten.

Dat is dan ook het objectief van de nieuwe « Geef kleur aan je eten » campagne die Air creëerde voor de diepvriesgroenten van Iglo.

Want zoals iedereen weet zijn groenten niet alleen kleurrijk, ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen. Elk plantaardig pigment bevat elementen die de gezondheid ten goede komen. Met andere woorden : hoe kleurrijker we eten, hoe meer gezonde voedingsstoffen we innemen en dus… hoe evenwichtiger we eten. Of zoals Josh van het Iglo Rescue Team het stelt : «… méér groenten betekent méér kleur, méér vitaminen en méér hashtags voor jou »… en dus ook meer likes.

Om dit idee tot leven te brengen, bedacht Air een echte fake documentaire die radeloze, gelockdownde influencers in beeld brengt. Deze mockumentary, in typische The Office-stijl gerealiseerd door Sidney Van Wichelen, zal worden gelanceerd via een échte activatie naar de bekendste food influencers in België. Zo worden Belgen die kleur in hun bord missen of tijd te kort hebben, eraan herinnerd dat ze altijd kunnen rekenen op de diepvriesgroenten van Iglo in de supermarkten.

 

CREDITS :

 • Client: Nomad Foods / Iglo   
 • Contacts : Camille Roullet, Els Uyttebroek, Romy Tourné
 • Agency: AIR 
 • CD: AIR Creative Council 
 • Creation: Romain Félix, John Benois, Arnaud Bailly, Karel De Mulder
 • Special thanks to : Jana Malfroid, Julie De Smedt, Laurie Parres
 • Production Company: Fledge
 • Creative Partner: Diederik Jeangout
 • Executive Producer: Roeland Jeangout
 • Line Producer: Francis Bosschem
 • Director: Sidney Van Wichelen
 • DOP: Pieter-Jan Claessens

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be