Emakina en Air creëren samen Air+Emakina, het meest uitgebreide geïntegreerde aanbod op de markt

Emakina en Air creëren samen Air+Emakina, het meest complete geïntegreerde aanbod op de markt voor marketing en communicatie. Emakina behoort tot de top 3 van Europese onafhankelijke digitale agentschappen; Air Brussels is het grootste onafhankelijk bureau van België. Deze nieuwe samenwerking biedt een sterk antwoord op de steeds meer dwingende vraag van klanten naar echt geïntegreerde communicatie.

Air+Emakina bundelt de strategisch-creatieve kracht van het agentschap Air met de ruimste waaier aan digitale diensten en topexpertise van Emakina. Het nieuwe aanbod geeft hun klanten een ongezien integratieniveau. Dat zal hun leven en dat van hun gebruikers behoorlijk vereenvoudigen.


Eric Hollander, oprichter en Executive Creative Director van Air: "De kwaliteit van de gebruikerservaring vormt de sleutel tot succesvolle digitale transformatie. Dat optimaliseren is echt het domein waarin Emakina uitblinkt. Hun experts hebben de kennis en ervaring die wij vandaag moeten toevoegen aan ons aanbod, om de toenemende vraag van klanten hiernaar te kunnen beantwoorden met een solide en samenhangende omnichannel-aanpak."


Brice Le Blévennec, CEO van Emakina: "Dit is voor ons een perfecte combinatie. Emakina wou zich verder versterken in de uitbouw van merken en campagnes. Sommige van onze klanten gaven ons daarover duidelijke signalen. Het Air+Emakina partnerschap brengt nu een gezamenlijk antwoord dat hun verwachtingen overtreft. We zullen samen ook investeren in een zeer fors aanbod in sociale media. "


Stéphane Buisseret, CEO van Air: " Steeds meer merken verwachten een volledig geïntegreerde aanpak. Dat is een duidelijke trend bij megabrands. Dankzij deze samenwerking weten we daar raad mee. Het zal ons ook helpen om de specifieke en zeer punctuele behoeften van kleinere merken gepast aan te pakken; ook zij bieden we een efficiënte coördinatie. Natuurlijk kan Air nu al vlot geïntegreerde campagnes uitvoeren, met bannering en online activaties. Maar de verwachtingen van onze klanten reiken veel verder: de bouw van websites, mobiele apps, CRM, e-commerce, enz. Het zou ons jaren kosten om zelf platformen te beheersen zoals Sitecore, Adobe Marketing Cloud, SAP Hybris, Progress Sitefinity en Salesforce Commerce Cloud. Natuurlijk laten we onze klanten niet wachten, dus was het tijd om een versnelling hoger te schakelen."


Karim Chouikri, CEO van Emakina: "Dit is geen fusie en ook geen overname. We delen de passie en cultuur van onafhankelijkheid met Air. We bouwen aan een partnerschap dat ons beiden sterker maakt door een betere klantenservice. Die wordt nog vollediger, innovatiever en efficiënter. Het aanbod van Air+Emakina lag voor ons allen voor de hand. We zijn ervan overtuigd dat de markt over enkele maanden onze visie zal delen. "

Legende foto's (van links naar rechts) : Karim Chouikri, Eric Hollander, Brice Le Blévennec, Stéphane Buisseret


Over AIR
Air is België's grootste onafhankelijk agentschap, en de exclusieve partner van McCann Group in België. Strategisch, creatief op alle touch points, businessgedreven ... Air brengt extra betekenis in het leven van merken, hun gebruikers, en zijn 120 medewerkers. Met 20 miljoen euro omzet, 22% groei, een derde plaats bij de Creative Belgium Awards en de Cannes Lions, werd Air recent genomineerd voor de prijs van ‘Agentschap van het jaar 2016’. www.aironair.be


Over Emakina Group
Emakina Group behoort tot de Europese top 3 van onafhankelijke full service digitale agentschapsgroepen. Toonaangevende nationale en multinationale organisaties zoeken sterke gebruikerservaringen voor hun klanten, medewerkers en partners. Emakina Group zorgt hiervoor, dankzij hoogwaardige digitale marketingdiensten. Tevreden gebruikers maken een merk succesvol. Daarom creëren ruim 700 experts vanuit 15 vestigingen in 8 Europese landen prachtige websites, e-commerce-oplossingen, applicaties en communicatiecampagnes. Zo vergroten alle Emakina-agentschappen de ‘User Equity’ van bedrijven en organisaties. Dit opgebouwde vermogen aan positieve ervaringen is de sleutel tot hun succesvolle digitale transformatie. Emakina Group rapporteerde een omzet van 70,3 miljoen euro in 2015 en is genoteerd op Alternext van Euronext Brussel : ALEMK-BB - ISIN: BE0003843605.
www.emakina.com www.emakina.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be