Echte lgbtqia+ bondgenoot? Lak je nagel!

Zelfs in 2022 worden lgbtqia+ personen nog altijd gediscrimineerd in België. Uit het recentste onderzoek van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten blijkt dat 66% van de Belgische lgbtqia+ personen zich niet veilig voelt om hand in hand met hun partner te wandelen. 27% van de respondenten vermijdt bepaalde openbare plaatsen, omdat ze bang zijn te worden aangevallen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil deze discriminatie voor eens en voor altijd een halt toeroepen. Het wil er alles aan doen opdat iedereen zich veilig en welkom voelt in alle wijken van onze hoofdstad. Zonder uitzondering.

Lgbtqia+ personen hebben bondgenoten nodig. Dat is de focus van de belangrijke inclusiecampagne waar reclamebureau Air zijn schouders onder zet. Een bondgenoot is iemand die niet rechtstreeks met dit soort discriminatie te maken krijgt, maar die waarden zoals openheid, gelijke rechten en vrije meningsuiting in zijn of haar stad en wijk verdedigt.

De campagne spitst zich vooral toe op vier Brusselse wijken: Colignon in Schaarbeek, Oud-Molenbeek, Quartier latin/universiteitswijk in Elsene en het Sint-Gillisvoorplein. Tegelijk worden ook andere wijken aangemoedigd om dit soort inclusieve acties te voeren.

Voor de postercampagne deed Air een beroep op fotografe Laetitia Bica, die prachtige foto's van lgbtqia+ personen maakte. Via die weg worden hun eisen, maar ook die van mogelijke bondgenoten, kenbaar gemaakt. Samen komen ze op 'Voor de vrijheid om je veilig te voelen', 'Voor de vrijheid om je te kleden zoals je wil', 'Voor de vrijheid om elkaar te kussen' ... Deze 'slogans' zijn recht uit hun dagelijkse leefwereld geplukt.

Op sociale media leggen lgbtqia+ personen, met de steun van Brusselse influencers, zelf uit hoe je een echte bondgenoot kunt worden. Ze vertellen ook hoe belangrijk dit voor hen is.

Tot slot kun je op de zeer kleurrijke website actief deelnemen aan de #sharethecolor-campagne. Hoe? Bestel je gratis nagellak en kleur je nagel. Zo betuig je duidelijk zichtbaar je steun aan de campagne, zowel in het echte leven als op de sociale netwerken!

 

CREDITS

Client : Equal Brussels

Contacts : Karima Zahi, Danny Jacqmot

Agency : Air Brussels

CD : Air Creative Council 

Creation : Tom Galle, Karel De Mulder, Arnaud Bailly, Romain Félix, John Benois

Stratégie : Tom Ernst, Soukaina Rezgui

Design : Aurélie Prestigiacomo

Account Manager : Laurie Parres-Albert 

Photo : Laetitia Bica

Video : Elisa Vandekerckhove

Website : Not Human

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be