DENK AAN MORGEN

Aan de ene kant een dronken man. Aan de andere kant zijn auto. Tussen de twee, een afstand van 10 meter. De man neemt zijn sleutels en begint met enige moeite vooruit te stappen. Hij zet een paar stappen vooruit, struikelt en zet een paar stappen achteruit. Hij blijft vooruitgaan, maar dan stopt hij en verliest hij het evenwicht. De man stapt vooruit, probeert zijn evenwicht te vinden en draait om zichzelf. Hij gaat een paar meter achteruit, stopt en komt op adem. De man is verbijsterd. Hij komt weer tot zichzelf, kijkt omhoog, kijkt naar zijn voeten. Hij gaat opnieuw vooruit en komt er eindelijk. Maar dan aarzelt hij. Is het wel een goed idee om in deze toestand achter het stuur te kruipen?

Dit is het verhaal dat we allemaal kunnen zien.

Voor hun nieuwe voorlichtingscampagne tegen alcohol- en druggebruik achter het stuur willen het Waalse Agentschap voor de Verkeersveiligheid (Agence wallonne pour la Sécurité routière; AWSR) en Air het verhaal anders vertellen, samen met de getalenteerde fotograaf en regisseur Jef Boes.


Aan de ene kant een dronken man. Aan de andere kant zijn auto. Tussen de twee, een afstand van 10 meter. De man neemt zijn sleutels en begint met enige moeite vooruit te stappen. Hij zet een paar stappen vooruit, zijn eerste kus brengt hem van zijn stuk, hij struikelt en zet een paar stappen achteruit. Hij blijft vooruitgaan, maar dan stopt hij en verliest hij het evenwicht door een mep tijdens een kussengevecht. De man stapt vooruitnaar zijn vrouw voor hun eerste dans, hij probeert zijn evenwicht te vinden, ze neemt zijn handen en laat hem tollen, hij draait om zichzelf. Zijn Americanfootballteam loopt naar hem toe en sleept hem mee om hun zege te vieren, hij gaat een paar meter achteruit, stopt en komt op adem. De man is verbijsterd door de bolle buik van zijn vrouw. Hij komt weer tot zichzelf, kijkt omhoog, het is een meisje, kijkt naar zijn voeten, ze komt naar hem toe. Hij gaat opnieuw vooruit en komt er eindelijk. Maar dan aarzelt hij, hij hoort een  bel. Zijn dochter wordt groot en wil met hem gaan fietsen. Is het wel een goed idee om in deze toestand achter het stuur te kruipen en het risico te lopen dit allemaal te moeten missen?

Tien meter is maar een korte afstand. Behalve wanneer je toekomst voorbij flitst. "We namen het herkenbare voorbeeld van dronken mensen en kwamen met een meer poëtische verklaring: wat als ons lichaam ons iets wilde zeggen, ons wilde tegenhouden? Omdat het zich bewust is van alle mooie dingen die we misschien aan ons voorbij laten gaan" ,aldus John en Marie, CCD en creative bij Air. "We willen dat de mensen aan deze film denken wanneer ze zich in zo'n levensbelangrijke situatie bevinden. Zodat ze de juiste beslissing nemen: de toekomst hen laten tegenhouden."

Françoise Guillaume, gedelegeerd bestuurster van het AWSR, benadrukt de nieuwe aanpak van deze campagne: "We zijn allemaal kwetsbaar. Daarom spelen we in op een kritiek moment dat nog maar zelden werd getoond: het moment waarop je voor je auto staat. Die paar meter, die paar seconden dat je nog kunt beslissen om niet achter het stuur te kruipen en de toekomst te laten winnen."

Om de Walen aan te moedigen de juiste beslissing te nemen op zo'n levensbepalend moment, wordt de film kracht bijgezet met borden langs autosnelwegen, digitale panelen en affiches in bars en restaurants. Maar vooral ook met alcoholtesters, zodat ze zelf kunnen achterhalen of ze wel in staat zijn om te rijden voor ze hun toekomst op het spel zetten.

Kortom: Denk aan morgen. Maak de juiste keuze.

 

CREDITS

Client : Agence wallonne pour la Sécurité routière

Contacts : Françoise Guillaume, Elodie Guidet, Dorothée Melebeck

Agency : Air Brussels

CD : Air Creative Council 

Creation : Marie Paris, John Benois, Arnaud Bailly, Karel de Mulder, Romain Felix

Design : Laurent Lejeune, Boris Delire

Account Manager : Laurie Parres-Albert 

TV Producer : Bérengère Lurquin

Production Company : Initials L.A.

Executive Producer : Sarah Theys

Director : Jef Boes

DOP : Stefan van Dienst

Sound & music composition : Peter Baert

VFX Supervisor : Robin de Praetere

VFX Studio : Pandemie

Editor : Robin de Praetere

Grading : Tom Mulder

Sound Studio : Raygun

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be