AIR EN "SO SOIR" NODIGEN ONS UIT OM TE ONTSNAPPEN AAN HET LEVEN VAN ELKE DAG

So Soir, de wekelijkse papieren en online Lifestyle bijlage van dagblad Le Soir, pakt sinds eind januari uit met een nieuwe vorm en inhoud : een nieuw formaat, een nieuwe vormgeving en nog straffere inhoud rond vaste topics.

In deze gelockdownde tijden wil So Soir zijn lezers meer dan ooit op een positieve manier ontroeren, inspireren en verrassen via kwaliteitsvolle content. Terwijl Le Soir zich focust op een analyse van de actualiteit en ons wil doen nadenken over de dagelijkse gebeurtenissen, nodigt So Soir de lezer uit om er juist aan te ontsnappen, al is het maar voor een weekend. Veeleer dan zomaar een bijlage wil So Soir een échte aanvulling zijn.

Meer dan ooit hebben nu behoefte aan ernstige berichtgeving, maar ook aan wat luchtigheid en ontspanning. Het lijkt tegenstrijdig, maar is eigenlijk niet meer dan menselijk.

Om deze verandering in de markt te zetten, bedacht Air een verrassende en prettig gestoorde campagne in de vorm van een mash-up.

Het resultaat ? Een nieuwe baseline, « Évadons-nous de notre quotidien » (met een taalknipoog naar het « dagblad » Le Soir) en een creatie die echte content uit Le Soir op speelse wijze plaatst naast content uit So Soir. Dit levert surrealistische headlines op zoals « De Senaat keurt de comeback van rotanmeubelen goed » of « De Eerste Minister onthult het recept van de Matcha Maison »…

Deze eerste creatieve campagne van So Soir, sinds zijn lancering 3 jaar geleden, wordt gedeclineerd in print, radiospots en banners. Een campagne die in deze eerder bedrukte tijden voor een welgekomen luchtige noot zorgt.

 

CREDITS

Client: Le Soir

Contacts: Thomas Barvais, Vincianne Bernard, Malika Afkir

Agency: AIR BRUSSELS

CD: Air Creative Council

Creation: Marie Paris, John Benois, Romain Félix, Karel De Mulder, Arnaud Bailly

Design: Boris Delire

Special Thanks to: Tom Ernst, Alexander de Croo

 

 

 

 

 

210113_LeSoir_FR20s_SoSoir_V2_Radio.mp3

MP3 - 784 Kb

210113_LeSoir_FR20s_SoSoir_V1_Radio.mp3

MP3 - 784 Kb

210113_LeSoir_FR20s_SoSoir_V3_Radio.mp3

MP3 - 784 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Contact

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

[email protected]

www.air.be