De reden voor een glimlach

In reclamebeelden zie je veel lachende mensen.

Ze openen een pot choco, rijden met de auto, werken in de tuin of zijn aan het klussen ... Maakt niet uit wat ze doen, ze hebben altijd een glimlach op het gezicht.

Maar zeg eens, waarom lachen ze?

Dat is precies de vraag die JULES zich stelt in zijn nieuwste campagne, een creatie van reclamebureau Air Brussels.

Het filmpje neemt ons mee achter de schermen van de fotoshoot voor de volgende lente-zomercollectie van JULES. Plots onderbreekt het model de shoot: “Waarom lach ik eigenlijk?"

De stylisten, de fotograaf en het productieteam zoeken naar een antwoord op deze vraag. Ze gebruiken argumenten waarbij de nadruk ligt op de elegante, duurzame kleding van het Franse modemerk voor heren. Een heel goede reden om te glimlachen dus. Zo weet het model waarom hij eigenlijk lacht op de foto. Het shot waarmee het filmpje eindigt, is meteen ook het beeld voor een postercampagne in heel Frankrijk.

Arnaud Bailly, Creative Director van Air Brussels:

Voorheen lag de focus van JULES op het mannelijke karakter. Nu willen we die verleggen naar duurzaamheid. Maar als je over duurzame mode spreekt, moet je voorzichtig zijn. Je kunt dat alleen doen als je mode ook echt duurzaam is, en tegelijk wil je niet belerend overkomen. Air slaagde erin om voor JULES een toegankelijke, grappige en betrokken tone of voice te creëren die herkenbaar is."

Benoit Latron, Marketing Director van JULES:

JULES spant zich al meer dan twee jaar in voor betere kleding en kan met trots zeggen dat al 35 % van de collectie het label 'In Progress' draagt. Alleen producten die van duurzamere materialen zijn gemaakt, krijgen dat label. We zijn trouwens de eerste modeketen die weer lokaal werkt: sinds enkele weken maakt onze nieuwe fabriek in het Franse Neuville-en-Ferrain 100% gerecycleerde 'Made in Nooord' jeans."

De reclamespot van regisseur Jean-Charles Charavin, in coproductie met YouKnowMyName en IncendieFilms, zal gelijktijdig met de postercampagne van fotograaf Raffaele Cariou te zien zijn.

 

Credits :

Client :  JULES  

Agency: AIR Brussels   

Contacts:  Benoît Latron, Karine Siebenhuner, Maud Grienti 

Account team: Pauline Héraly, Anastasia  Bousson

CD: AIR Creative Council  

Creation: Arnaud Bailly, Karel De Mulder, John Benois, Romain Félix, Chantal Gillet  

Movie production Agency : YouKnowMyName & Incendie FILMS  

Producer : Guillaume Folliero de Luna

Director:  Jean-Charles Charavin  

Music & sound design: Benzène Music


Photographer : Raffaele Cariou.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be