De gezongen trajecten van de NMBS.

Met de komst van de zomer breekt ook het grote festivalseizoen aan in België. Honderdduizenden jongeren zullen het land doorkruisen om hun favoriete groepen te gaan toejuichen van op de Vlaamse en Waalse festivalweides. En wat is er handiger en veiliger reizen dan de trein? Honderdduizenden handen en voeten zullen tegen zo’n 90 à 140 beats per minuut de maat aangeven op de meest uiteenlopende muziekgenres.

90 bpm - da’s eveneens het ritme van een trein op kruissnelheid. De campagneslogan die de NMBS en AIR samen bedachten luidt dan ook als volgt: Reis deze zomer aan 90 beats per minuut richting de zomerfestivals. Hiervoor stelt de NMBS speciaal voor de festivalgangers een “party train” ter beschikking zodat het feest meteen al in het vertrekstation kan losbarsten. Er zullen bovendien tal van cadeautjes worden uitgedeeld, waaronder zonnebrillen, T-shirts, etc.

De campagne bestaat uit een interactieve actie via een mini-site, waar deelnemers kans maken op een ingezongen versie van hun treintraject en ook toegangstickets voor de grote zomerfestivals kunnen winnen. Om deel te nemen geven ze hun eigen festivaltraject in en kiezen ze vervolgens tussen Hip Hop, Rock of Reggae hun favoriete muziekgenre. Voor elk festival wordt er één winnend lied in pre-roll uitgezonden.

Over de campagne “Reis deze zomer aan 90 beats per minuut richting de zomerfestivals” zal eveneens via radio en social media gecommuniceerd worden.

Meer info op http://www.destinationfestivals.be/nl.

 

Credits :

Agency : Air

Client : NMBS

Client contacts : Jean-Pierre Havelange, Jochen Van Rooy, Jessica Pierrard

Executive Creative Director : Eric Hollander

Creative Directors : Dieter de Ridder & Joeri Van Den Broeck

Creative team : Benoit Hilson, Paul Servaes & Paul Wauters

Account Director : Audrey Semal

Account Executive: Aurélie Thollebeek

Digital Strategist : Amélie Sainthuile

Digital Producer/ Art Director : Gregory Pin

Designers : Caroline Marson, Maxime Douillet

Producers : Bérengère Lurquin, Anne Gruszow

Photographer : Xavier Harcq

Production company : Fulltunes production

Sound studio: Sonicville (Music: Phile Bokken)

Digital Production : Novation

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be