De gezongen trajecten van de NMBS.

Met de komst van de zomer breekt ook het grote festivalseizoen aan in België. Honderdduizenden jongeren zullen het land doorkruisen om hun favoriete groepen te gaan toejuichen van op de Vlaamse en Waalse festivalweides. En wat is er handiger en veiliger reizen dan de trein? Honderdduizenden handen en voeten zullen tegen zo’n 90 à 140 beats per minuut de maat aangeven op de meest uiteenlopende muziekgenres.

90 bpm - da’s eveneens het ritme van een trein op kruissnelheid. De campagneslogan die de NMBS en AIR samen bedachten luidt dan ook als volgt: Reis deze zomer aan 90 beats per minuut richting de zomerfestivals. Hiervoor stelt de NMBS speciaal voor de festivalgangers een “party train” ter beschikking zodat het feest meteen al in het vertrekstation kan losbarsten. Er zullen bovendien tal van cadeautjes worden uitgedeeld, waaronder zonnebrillen, T-shirts, etc.

De campagne bestaat uit een interactieve actie via een mini-site, waar deelnemers kans maken op een ingezongen versie van hun treintraject en ook toegangstickets voor de grote zomerfestivals kunnen winnen. Om deel te nemen geven ze hun eigen festivaltraject in en kiezen ze vervolgens tussen Hip Hop, Rock of Reggae hun favoriete muziekgenre. Voor elk festival wordt er één winnend lied in pre-roll uitgezonden.

Over de campagne “Reis deze zomer aan 90 beats per minuut richting de zomerfestivals” zal eveneens via radio en social media gecommuniceerd worden.

Meer info op http://www.destinationfestivals.be/nl.

 

Credits :

Agency : Air

Client : NMBS

Client contacts : Jean-Pierre Havelange, Jochen Van Rooy, Jessica Pierrard

Executive Creative Director : Eric Hollander

Creative Directors : Dieter de Ridder & Joeri Van Den Broeck

Creative team : Benoit Hilson, Paul Servaes & Paul Wauters

Account Director : Audrey Semal

Account Executive: Aurélie Thollebeek

Digital Strategist : Amélie Sainthuile

Digital Producer/ Art Director : Gregory Pin

Designers : Caroline Marson, Maxime Douillet

Producers : Bérengère Lurquin, Anne Gruszow

Photographer : Xavier Harcq

Production company : Fulltunes production

Sound studio: Sonicville (Music: Phile Bokken)

Digital Production : Novation

 

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 120 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Rue des Deux Gares, 122, Tweestationsstraat
1070 Brussels – Belgium