De EU biedt humanitaire hulp, AIR and ICF Next leveren de campagne.

Klimaatverandering valt niet meer te ontkennen. Het is niet langer een hypothese, maar een harde realiteit. Daarom zijn er ook steeds meer en intensere klimaatrampen, die vooral de armste bevolkingsgroepen in de wereld treffen.

Deze klimaatrampen krijgen dikwijls een naam. Op die manier worden mensen beter bereikt en kan er gemakkelijker informatie worden uitgewisseld. Deze naamgeving staat centraal in de nieuwe campagne die het Kommitment consortium, bestaande uit AIR, ICF Next en Initiative, bedacht voor de Europese Commissie.

In de campagne wordt er steeds een klimaatramp (bv. Dorian, El Niño, Idai) naast een echte humanitaire hulpverlener (Noël, Hugo, Erika) geplaatst: we zien de desastreuze gevolgen van de ramp, maar krijgen ook te zien hoe de door de Europese Unie gezonden hulpverleners hulp bieden aan de getroffen gebieden en mensen.

De campagne benadrukt het feit dat de EU één van de grootste donateurs ter wereld is op het gebied van humanitaire hulp. Ze wordt verspreid in zeven Europese landen via print, online, video en sociale media, en wordt in intern gebruikt om eigen medewerkers nauwer te betrekken.

 

Credentials:

Client: Europese Commissie – Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp

Contact: Tom De Smedt, Arianna Sgammotta, Mélanie Vandevoir, Karmen Resman

Agencies: Kommitment, a partnership between Air, ICF Mostra and Initiative

Creative Director: Eric Hollander

Creative team: Han Verschaeren, Emmanuel Duriau, Martin Collette, Jean-Luc Soille, Ferdinand Bouillard

Strategic team: Geert Stox

Account team: Ivo van der Pas, Amel Saebi, Alizée Perdaens, Filip Sevcik

Digital team: Filiz Elaerts, Jonathan Jooris

DTP: Denis Halliez

Content and policy team: Elena Linczenyiova

Media Agency: Initiative media - Maxime Dubois, Frederic van de Werve, Kathleen Soontjens

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be