Brussels/Open

Bij elk nieuw overlegcomité wacht de (inter)nationale toerismesector gespannen af: zijn we open of zijn we gesloten? En dat nu al twee jaar lang ...

De ene keer wordt de cultuursector voor onbepaalde duur gesloten. De keer erop mag ze weer resoluut opengaan. De horeca blijft open. Dat wil zeggen, voor wie een CST kan voorleggen. Tenzij je genoegen neemt met het buitenterras. Kerstmarkten? Op slot. De schaatsbaan? Die is open. Maar alleen in de openlucht, niet overdekt.

Hoe dan ook ... in Brussel is het niet anders. Of juist wel? Wist je dat Brusselaars de meest ruimdenkende burgers zijn die je je kunt inbeelden? In de hoofdstad is iedereen welkom en er heerst een ontspannen, multiculturele sfeer. Het is een stad die openstaat voor groene ruimte. Een stad die openstaat voor alle denkbare stijlen en trends. Een stad waar je kunst en architectuur gewoon in de openlucht bewondert. Kijk maar naar de vele muurschilderingen en architecturale hoogstandjes als je door de woonwijken kuiert.

Dus, of ze de restaurants, bioscopen, theaterzalen, cafés en discotheken nu wel of niet sluiten ... Brussel, onze hoofdstad, zal altijd open blijven.

Om die baseline kracht bij te zetten, heeft Air een visueel universum uitgetekend dat alle aspecten van de open stad, met een hoofdletter O, belicht.

Arnaud Bailly, Creative & Creative Director bij Air Brussels voegt toe: “ Samen met visit.brussels gingen we voor een verrassende, aantrekkelijke slogan, naar het voorbeeld van 'Iamsterdam' of 'I<3NewYork'. Maar zoals Angèle in haar ode aan Brussel zingt, zijn wij geen New York en hebben we geen Beaubourg of Seine zoals in Parijs. Wat maakt Brussel dan zo uniek? Onze open geest! Zag je de stunt van Stromae tijdens het Franse tv-journaal? Dat kan alleen een rasechte Brusselaar! Kortom, BrusseIsOpen is nu gelanceerd en vormt de rode draad van deze campagne in het teken van de heropleving van onze hoofdstad.

De foto's voor de campagne zijn gemaakt door de getalenteerde Jef Boes. Je ziet ze sinds kerst tot februari in de bushokjes, ook digitaal en via online banners.

 

Credits :

Client : Visit Brussels

Contacts : Fiona Amoroso, Luana Trabelsi, Cédric Mayence

Agency : AIR BRUSSELS

CCD : Creative Council

Creatie : Danny Vissers, Ramin Afshar, Arnaud Bailly, Karel De Mulder, John Benois, Romain Félix, Marie Paris

Account team : Pauline Heraly, Anastasia Bousson

Designer : Laurent Lejeune

Motion design : Boris Delire

Production : Initials LA

Fotograaf : Jef Boes

DOOH_VisitBrussels_BrusselsOpen.mp4

MP4 - 7.8 Mb

Stories_DOOH_VisitBrussels_BrusselsOpen.mp4

MP4 - 3.0 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

[email protected]

www.air.be