Amnesty International : Crisis in het Middellandse Zeegebied, uw stem telt nu meer dan ooit.

Amnesty International en Air lanceren samen een confronterende campagne over de situatie waarin migranten in het Middellandse Zeegebied zich momenteel bevinden.

Elk jaar sterven duizenden van hen tijdens de oversteek naar Europa in de hoop te ontsnappen aan oorlog en vervolging in eigen land. In 2014 kwamen 3400 migranten om het leven en dit aantal loopt alleen maar op, terwijl de Europese Unie er alles aan doet om te verhinderen dat migranten Europa binnendringen - en deze mensen zo dus in levensgevaar brengt.

Amnesty International beschouwt het zijn plicht om deze verschrikkelijke situatie aan te klagen, maar wil vooral actie ondernemen tegen dit beleid door een petitie op te stellen met de eis dat Europa maatregelen treft om het leven van deze migranten in het Middellandse Zeegebied te respecteren en te beschermen. Amnesty hoopt hiermee het grote publiek te sensibiliseren en zoveel mogelijk handtekeningen op te halen, maar ook om het huidig immigratiebeleid te veranderen. Hoe? Door de Europese burger ervan bewust te maken dat hij rechtstreeks verantwoordelijk is voor de daden van de Europese Unie. Indien hij hier niet mee akkoord gaat, is het zijn plicht om het huidige beleid om te gooien. Via een aangrijpend filmpje waarin een verdrinkende migrant te zien is, dwingt Amnesty International de burger zijn verantwoordelijkheid onder ogen te komen. Op dat moment staat hij voor een belangrijke keuze.

“De burger kan niet langer doen alsof zijn neus bloedt. Hij moet nu beslissen of hij actie wil ondernemen tegen deze verschrikkelijke feiten, door het wel of niet tekenen van de petitie. Zonder zich hiervan bewust te zijn gedoogt iedere Europese burger een onmenselijk immigratiebeleid.” Marie-Laure Cliquennois, Creative Director bij Air Brussels.

Amnesty International en Air werkten samen met de mensen bij LATCHO DROM, CINE DIVING, LITES, AED Studios en de getalenteerde regisseur Benjamin Lacour. Een mooie samenwerking die geleid heeft tot een ijzersterke campagne over een wrede realiteit die niemand onberoerd laat. Ervaar het zelf ook, op www. soseurope-amnesty.com.

Credits:

Client: Amnesty International 

Contact: Philippe Hensmans

Agency : Air Brussels partner of McCann

Creative Director : Marie-Laure Cliquennois, Grégory Ginterdaele

Creation : Louise Cornet, Loup Delpierre

Account : Julie De Smedt

TV Producers : Bérengère Lurquin

Digital Creative Producer : Greg Pin, Gilles Deketelaere

Production : Latcho Drom

Producer : Yves Legrève, Fred Vrancken

Film Director : Benjamin Lacour

UW-cinematographer : Wim Michiels / LITES

Sound : Bleu Nuit

Post-production : Moxy

Studios : AED

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be