AIR X LEEFMILIEU BRUSSEL: EEN CAMPAGNE MET NATUURLIJKE SCHOONHEID.

Niemand durft het tegendeel te beweren: Brussel bruist van bronnen waar iedere Brusselaar op z’n eigen manier gretig gebruik van maakt. We voelen ons zodanig thuis dat je bijna zou geloven dat de stad van ons is, maar dat is niet zo. Of toch, niet alleen van ons. Want Brussel behoort ook tot een pak andere vreemde vogels toe: bewoners met armen uit vleugels en stengels.

Met zo’n 793 geregistreerde plantensoorten en 48 geïdentificeerde zoogdiersoorten is er geen twijfel mogelijk: ook de natuur tiert welig in Brussel! Zo wordt Brussel zelfs een "natuurstad" genoemd.

Om het belang van de zorg voor deze natuurstad te onderstrepen, lanceren Air en ​ Leefmilieu Brussels een nieuwe communicatiecampagne. Het doel? Brusselaars laten kennismaken met renature.brussels, een nieuw referentieplatform voor natuurgerelateerde thema’s in het Brussels Gewest. De intentie was om een verhaal te creëren en te verspreiden rond de natuurstad als aangename en gunstige horizon voor alle Brusselaars. De campagne heeft een duidelijke boodschap: ‘we moeten de stad leren delen met andere Brusselse inwoners: de fauna en flora.’

Deze boodschap wordt perfect geïllustreerd in 3 campagnebeelden: een vogel die rolschaatst, een plant die op de bus wacht, een kikker en een bloem die fietsen... 3 beelden waarin mensen samen met plant en dier van Brussel genieten. In deze visuals hebben Air en Leefmilieu Brussel besloten om de fauna en flora te vermenselijken. Zo willen ze mensen laten beseffen dat fauna en flora net zo belangrijk zijn als mensen en daarom net zoveel ruimte verdienen.

De visuals combineren een vleugje realiteit van fotograaf Edouard Valette met een vleugje verbeelding van 3 Brusselse illustratoren: Petrouchkaka studio, Jeanne Kiviger & Ophélie Lhuire. Ze worden gebruikt voor OOH, DOOH, banners, landingspagina's, sociale media posts en niet te vergeten; tram wraps.

De campagnelijn ‘Brussel, zo natuurlijk schoon’, nodigt uit om Brussel te delen met iedereen die haar mooi maakt, of ze nu poten, bloemblaadjes, takken of vleugels hebben.

 

 

Crédits

Client : Bruxelles Environnement

Client contact: Romuald Arbe, Mara Cavelier

 

Agency: AIR Creative Council

Strategic Planner: Michelle Defooz

Client Manager: Georgia Vandenberghen

Account Executive: Eva Closset

Creatives: Edouard Coune, Arnaud Bailly, Anouk Lemm, Marie Paris

Copywriter: Marie Paris & Pieter Decanniere

 

Head of Craf: Christophe Liekens

Graphic Design: Aurélie Prestigiacomo

Motion Design: Boris Delire 

Illustratrices: Petrouchkaka studio, Jeanne Kiviger, Ophélie Lhuire

 

Productrice: Bérengère Lurquin

Photographe: Edouard Valette

Assistant photographie: Studio Tsawa (Samir Dari)

 

Media: Mediabrands

Media contact: Aline Da Silva Santos, Charlotte Goethals, Caroline Vanderbecq, Malorie Mekoun

 

SoMe

DOOH

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

[email protected]

www.air.be