Air op snelheid

Na een competitie haalde Air het budget binnen van AWSR (Agence Wallonne de la Sécurité Routière) voor de komende drie jaar.

Volgens Françoise Guillaume, de nieuwe Deputy CEO van AWSR die in een vorig leven het netwerk, de sales en marketing van de MIVB leidde, “beantwoordt deze keuze perfect aan de nieuwe impulsen die we aan de AWSR willen geven: eerder dan een puur digitale insteek waren we op zoek naar een aanpak die dichter staat bij hoe mensen denken, leven en functioneren, zodat we hen beter kunnen stimuleren om hun gedrag bij te sturen”.

Anne Salmon, Directeur Communicatie: “Bij dit soort openbare aanbestedingen gaat het erom eerst een benadering te kiezen, en vervolgens een team. In dit geval werden we door beide verleid”.

Voor Eric Hollander en Stéphane Buisseret is dit vooral een symbolische overwinning: “Het is niet alleen een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt, zoals alle maatschappelijke thema’s van de voorbije 20 jaar, het is vooral een overwinning van een nieuw team, van een nieuw Air.”

Pauline Héraly, Account Director: “We hebben deze pitch gewonnen door de combinatie van een differentiërende strategie met een straffe, hedendaagse creatie: veiliger rijden betekent dat we ook rekening houden met anderen, dat we onze verantwoordelijkheid opnemen en respect hebben voor de wereld waarin we leven. We willen dat AWSR 100% mee is met zijn tijd.”

Arnaud Bailly, één van de 4 Creative/Creative Directors besluit: ”Studies tonen aan dat een “doe dit niet, doe dat niet”-aanpak niet meer werkt. Wij willen mensen op een speelse, creatieve manier opvoeden. Daarom gaan we vooral digitaal. Efficiëntie staat daarbij centraal. Zo willen we bijvoorbeeld het ontwerp van de affiches langs de snelwegen optimaliseren volgens de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten: hoe leest het oog een boodschap bij 120 km/u, hoe functioneert ons brein wanneer het gefocust is op de weg? Dankzij deze functionele insteek creëren we extra impact met onze affiches”.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be