Air neemt klasfoto voor Amnesty.

Ter gelegenheid van de nieuwe scholencampagne lanceren Amnesty International en Air een affiche waarop een klasfoto vol doodskisten afgebeeld staat.

Migratie maakt sinds jaar en dag al deel uit van de geschiedenis van de mensheid. Elk jaar ontvluchten overal ter wereld duizenden mensen hun thuisland omwille van oorlog, vervolging of armoede om vervolgens toevlucht te zoeken in Europa.

Om leerlingen van de middelbare school te sensibiliseren omtrent de harde realiteit waarmee hun Syrische, Afghaanse, Soedanese en Somalische leeftijdsgenoten geconfronteerd worden, bezocht Amnesty International scholen en deelde er posters uit met daarop een klasfoto uit Syrië. We zien leerlingen en leerkracht in de traditionele opstelling, met als kleine nuance dat iedereen zich in een doodskist bevindt.

 

Credits :

Client : Amnesty International

Contact : Philippe Hensmans, Valérie Michaux, Marine Jeannin

Executive Creative Director : Eric Hollander

Creative Director : Dieter De Ridder

Creative Director : Joeri Van Den Broeck

Creative Team : Louise Cornet & Loup Delpierre

Art Director : Phyl Bautzer

Account Director : Louis Gheysens

Account Executive : Virginie Robberecht 

Retouching : Antoine Melis

Producer : Marlies Neudt

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

[email protected]

www.air.be