Air in het Louvre voor Qualcomm

Sinds enkele jaren bundelt Air Brussels (zoals u weet de exclusieve partner van McCann in België) de krachten met Qualcomm, wereldleider in innovatie op het vlak van draadloze technologieën.

Dit keer werd het reclameagentschap ingeschakeld voor een wel heel bijzondere campagne.

Qualcomm Technologies, Inc en zijn media-agentschap in Frankrijk, Neo Media World (groep WPP), gaven een gedroomde briefing: Qualcomm wil heel Frankrijk laten weten dat het aan een betere technologische toekomst werkt en vroeg daarom aan Air om een heel bijzondere affiche te ontwerpen en te maken. Die affiche moest niet alleen de grootste zijn in Frankrijk – nota bene 1135 m2 , maar moest ook recht tegenover het Louvre hangen! –

De beelden van de affiche kwamen ook terug in een originele mediacampagne, met zes pagina's publiciteit in de krant Le Monde op 16 december en een intense activiteit op de sociale media.

Karel De Mulder, creative creative director bij Air, is duidelijk enthousiast: “Als creatief krijg je niet elke dag de vraag van een groot merk om een ‘canvas’ van 1135 m2 te ontwerpen voor aan de Carrousel du Louvre! Het is de eerste keer dat dit reusachtige zeil niet door een luxemerk wordt gebruikt.

Wij wilden de paradox van Qualcomm oplossen, een merk dat verantwoordelijk is voor een echte technologische (r)evolutie. Maar hoewel Qualcomm aan de basis ligt van de meeste technologieën die het dagelijkse leven van consumenten vereenvoudigen, blijft het merk voor hen onbekend.”

Het agentschap heeft zich gefocust op de zin en de diepere bestaansreden van Qualcomm: oplossingen van de toekomst creëren die de wereld en het leven vandaag al beter maken.

Zo vat Pauline Héraly, account director bij Air, het samen: “Een technologie die ten dienste staat van de mens, en niet een technologie die de mens tot slaaf maakt.”

“In het museum vind je heel veel belangrijk historisch en artistiek erfgoed, waaronder De vrijheid leidt het volk. Dat revolutionaire meesterwerk van Eugène Delacroix uit 1830 was onze inspiratiebron voor de campagne”, vervolgt Karel De Mulder.  “We kozen ervoor om er een moderne versie van te maken, maar vanuit een nieuwe invalshoek: de achterkant van het tafereel. Op die manier konden we de digitale revolutie die Qualcomm leidt symboliseren, net als de positie van het merk als leider die de wereld voortstuwt. Tegelijk werd Qualcomm erg zichtbaar. Door de technologieën die het ontwikkelt, blijft het merk doorgaans namelijk op de achtergrond.”

Amandine Marion van Air, die dit project leidt, voegt eraan toe: “Nu moesten we nog op zoek gaan naar een kunstenaar die het werk van Delacroix overtuigend in een hedendaagse vorm kon gieten. We gingen voor Elina Kechicheva, een niet erg commerciële keuze. Gelukkig had Qualcomm de moed om onze aanbeveling te volgen.

Elina Kechicheva is geboren in Bulgarije en koos twintig jaar geleden voor Frankrijk.

Ze werkt onder meer voor de tijdschriften Vogue, Numéro Tokyo, VMan, W en Marie-Claire. In 2021 sleepte ze de prijs voor het beste modebeeld in de wacht met haar werk voor Dior. Kechicheva staat ook bekend om haar portretten. We noemen er een paar: Amy Winehouse, Michael Cimino, Marisa Berenson en Diane Kruger.

Maar het is vooral haar benadering van het licht en haar gevoel voor enscenering die de aandacht van het creatieve team van Air trokken.

Elina Kechicheva: “Eigenlijk ben ik te werk gegaan zoals een regisseur, met een set, een enscenering. Ik regisseerde de acteurs, en gaf ze tegelijk bewegingsvrijheid. Ik werk graag samen met anderen. De energie die dan vrijkomt, geeft me een boost. Ik laat de acteurs hun gang gaan tot een soort onderlinge harmonie ontstaat, een choreografie als het ware. Ik wilde dat ze tegelijk heroïsch en natuurlijk overkwamen, zoals in een reportage. Ze moeten een ziel hebben. Door te spelen met licht slaagden we in ons opzet.”

Het spandoek is nog te zien tot het einde van het jaar. Het is een ommetje waard mocht u van plan zijn de eindejaarsperiode in Parijs door te brengen. En als u nog eens de voorkant van het schilderij wilt zien, wandelt u gewoon het museum aan de overkant binnen. ;-)

 

Credits

Client: Qualcomm

Agency : AIR Partner of Mccann

Creative Directors: Air Creative Council

Creation : Karel De Mulder, Tom Galle, John Benois, Arnaud Bailly, Romain Félix, Eric Hollander

Project Managers: Pauline Heraly, Amandine Marion, Louis Gheysens 

Production Agency: La Multinationale

Producer: Judith Haïk

Photographer : Elina Kechicheva

Design : Laurent Lejeune, Boris Delire

Print Production : Denis Haillez

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be