Skip to Content
Air huwelijkt een baby uit voor Amnesty

Air huwelijkt een baby uit voor Amnesty

"Baby Bride"

Air Brussels creëerde een pakkende visual voor Amnesty International. Deze keer stond het lot van meisjes in Burkina Faso op het spel.

Al van heel jonge leeftijd worden meisjes in Burkina Faso verplicht om te trouwen. Eens ze worden uitgehuwelijkt aan veel oudere mannen worden ze gebruikt als slaven. Op dat moment stopt hun leven, letterlijk en figuurlijk, want vaak sterven ze aan complicaties tijdens een veel te jonge zwangerschap door verkrachting.

Amnesty International wil via een petitie de regering van Burkina Faso onder druk zetten om deze praktijken te verbieden. De krachtige visual, het werk van fotograaf Jef Boes, toont de geboorte van een meisje in Burkina Faso die naar haar eerste adem hapt, de navelstreng nog niet doorgeknipt. Ze draagt haar bruidssluier al, want daar geraakt ze niet meer onderuit. Of misschien heeft ze toch nog een kans? Teken de petitie en verander het lot van meisjes in Burkina Faso, oftewel ‘CHANGE THEIR DESTINY’. De visual verschijnt in magazine en op de sociale media.

 

Credits

Client: Amnesty International

Communication Managers: Philippe Hensmans, Valérie Michaux

Executive Creative Director: Eric Hollander

Creative Directors: Dieter De Ridder, Joeri Van Den Broeck

Creation: Sophie De Plecker

Creation: Joris Luyten

Graphic Designer : Caroline Marson

Accounts: Julie De Smedt, Louis Gheysens, Hafsa Smouni, Pauline Heraly

Photographer: Jef Boes @ Initials LA

Photoretouching: Mieke Genen

 

 

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 40 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Terhulpsesteenweg 185
1170 Brussels – Belgium