Air geeft zichzelf een toekomst.
Ze zijn met vijf. Ze zijn tussen de 30 en de 34. Ze zijn vrienden. Ze willen samenwerken. Ze zijn erkend voor hun specialiteiten, ze zijn gegeerd en ze zijn multi-awarded. Ze vervoegen zich niet bij Air, ze komen er om de touwtjes in handen te nemen. Het is niet een zoveelste stoelendans, verre van: Arnaud Bailly, Karel De Mulder, Romain Felix, John Benois (Rom&John) & Renaud Goossens hebben zonet een contract getekend - weliswaar van tijdelijke duur - dat afloopt op 30 december 2050. (de 31ste is namelijk een zaterdag)
Waarom Air?
« Voor het creatieve DNA van het bureau. Voor z’n waarden. Voor z’n overtuigingen. Voor z’n onafhankelijkheid. Voor z’n ondernemingszin. Voor z’n wilskracht om merken niet alleen sterker maar ook mooier te maken. Voor z’n veerkracht en capaciteit zichzelf in vraag te stellen. Voor z’n snelheid en wendbaarheid. Voor Louis, voor Ivo, voor Pauline, voor Charlotte én iedereen die gelooft in het project die nu samen met Eric en Stéphane op touw is gezet ».
Welk project?
« Dit is het onderwerp van ons volgend persbericht. Maar Air is altijd een apart agentschap geweest en dat zal ook zo blijven. We zijn er om een bureau op te bouwen die de huidige rol van een reclamebureau challenged, maar ook de manier waarop we met klanten werken, de manier waarop mensen onze creaties beleven en ervaren, en tot slot, de manier waarop merken impact kunnen hebben op de cultuur én de toekomst ».
Waarom 2050?
« Omdat erna niemand weet hoe de toekomst er zal uitzien ».
Gaan jullie op een andere manier werken?
Eric en Stéphane: « Toen we hen hadden benaderd was er veel interesse maar ook twijfel. Niet over het agentschap, maar over het begrip ‘Creative Director’. Ze vonden de jobomschrijving eerder frustrerend en vooral niet langer actueel. Ze hebben te veel goesting om nog dingen zelf te doen, om niet enkel het werk te laten doen door anderen. Ze denken dat een nieuwe aanpak mogelijk is, en zelfs wenselijk, voor zowel het agentschap als voor z’n klanten.
“De volgende stap was onoverkomelijk / logisch. We delen dezelfde creatieve ambitie en onze vriendschap en het grote vertrouwen in elkaar vragen niet om hiërarchie. Door onze krachten te bundelen kunnen we langs de ene kant CD zijn én langs de andere kant creatives blijven: Creative Creative Director.”
Zich bijna verontschuldigend voegen ze toe: “Het klopt, CCD is niet de meest creatieve titel, maar kijk naar de astrofysica, een gat dat zwart is noemen ze een zwart gat. Een kleine planeet, een dwergplaneet. In eenzelfde logica noem je een CD die ook creatief blijft eenvoudigweg een Creative Creative Director. Geen rocket science dus.”
Is Renaud dan ook creatief?
« Zeker en vast, anders was hij niet met ons aan boord. Maar z’n digitaal all-terrain-parcours in combinatie met een globale expertise in customer experience wijzen hem een centrale plek op ons schaakbord toe, als Experience Director ».
En Eric Hollander, gaat hij nu eindelijk op pensioen?
Neen, hij zit helemaal verweven in het nieuwe project, maar hij wil de adrenaline van het dagdagelijkse overlaten aan een jongere generatie. « Als Chairman wil ik de Club van 5 helpen, ze doen groeien en onze klanten verder ondersteunen in hun strategische denken. En voor het pensioen? Daar ben ik nog veel te jong voor! » zegt hij terwijl hij vertrekt op z’n skateboard.
En Stéphane Buisseret?
Wat, Stéphane Buisseret? MC Stéphane blijft MC Stéphane
Photo Credits: Pierre Pironet