Air gaat terug in de tijd voor Delhaize

Air gaat terug in de tijd voor Delhaize

Delhaize wordt al jaren uitgenodigd om mee aan tafel te schuiven voor kerst, letterlijk dan.

Want de producten van het beroemde familiebedrijf vormen al 150 jaar het hoofdingrediënt voor ons kerstfeest. Delhaize vroeg Air om zijn trouwe klanten voor deze eer te bedanken met een film over hun rijkelijk gevulde kersttafels. 

De film begint in 1867, het oprichtingsjaar van Delhaize en brengt ons met enkele slimme overgangen langs belangrijke periodes uit onze geschiedenis. De extravagante jaren twintig lopen over in de sobere oorlogsjaren, maar voor de meeste van ons wordt het pas echt herkenbaar vanaf de jaren vijftig en zestig.  Ook tijden die we liever vergeten zoals de 80’s – denk nektapijten en epauletten –  komen aan bod. Het millennium brengt ons tenslotte al feestend terug tot in 2017.

De gerechten spelen natuurlijk een belangrijke rol en zetten de smaakpapillen van de kijkers zeker in werking. We verwachten dan ook dat zelfs koude schotels uit de jaren tachtig hun comeback kunnen maken dit jaar op uw eindejaarsfeesten.

De productie van de film vond plaats in Hongarije en was in handen van het productiehuis Provokator. Voor de regie vloog Air de getalenteerde Nieuw-Zeelandse regisseur Joshua Frizell
over naar Budapest voor een 5-daagse shoot.

De producten worden niet alleen in de film naar voorgeschoven maar ook in de bijhorende printcampagne (die jullie vanaf volgende week kunnen ontdekken in abribussen over het hele land). Hier zien we telkens een hoofdgerecht of hapje dat gebruikt wordt om ons een fijn eindejaar toe te wensen.

 

Client: Delhaize
Contacts : Joachim Rubin, Nathalie Callewaert, Nadine Kienen, Kristien Porrez
Agency : AIR
Executive Creative Director: Eric Hollander
Creative Directors: Dieter De Ridder, Sophie Norman
Creation: Ruben De Praetere, Yves Van Hacht
Accounts: Dominique Liebermann, Julie Demoulin
TV producer: Anne Gruszow
Film Production company: Provokator
Film Producers: Eric Daem, Thomas Landeloos
Film Director: Josh Frizell

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 40 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Terhulpsesteenweg 185
1170 Brussels – Belgium