AIR EN LEEFMILIEU BRUSSEL: OFFICIËLE PARTNERS VAN JE NEUS.

We hebben allemaal een neus. En onze neuzen hebben allemaal een missie: onze longen vullen met gezonde lucht. Want een goede luchtkwaliteit is van levensbelang voor onze gezondheid. Helaas krijgen onze neuzen - en dus ook onze gezondheid - het in Brussel hard te verduren door de uitstoot van het verkeer. Daarom verbant de lage-emissiezone sinds 2018 geleidelijk aan de vervuilendste voertuigen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om onze neuzen beetje bij beetje te helpen met een betere luchtkwaliteit. Best cool, niet?

Zo cool zelfs, dat AIR en Leefmilieu Brussel er een nieuwe sensibiliseringscampagne van gemaakt hebben. Een campagne die de rol van de LEZ herdefinieert. Want de lage-emissiezone is veel meer dan een verbod. Het is de officiële partner van je neus ... en je gezondheid.

En wie kan dat beter vertellen dan Patrick? Enfin, zijn neus. Via twee radiospots en een film (gemaakt in samenwerking met Hamlet en regisseur Folkert Verdoorn) vertelt Patricks neus over het soms harde dagelijkse leven van een Brusselse neus. Want een neus zijn, da's voortdurend gebombardeerd worden met geuren, maar vooral elke dag schadelijke deeltjes uit uitlaten binnenkrijgen.

Gelukkig hangt er sinds 2018, dankzij de LEZ, vooruitgang in de lucht. En dat is héél cool. Net zo cool als de andere assets van de campagne: een enorm spandoek op de Generaal Jacqueslaan, een volledige tram bedekt met neuzen, OOH en DOOH, radiospots op verschillende Brusselse zenders, banners, en posts en story's op social media. Zoals je ziet, halen AIR en Leefmilieu Brussel alles uit de kast om de Brusselaars duidelijk te maken hoe cool gezonde lucht is.

Dus de volgende keer dat je de LEZ-borden ziet, bekijk ze dan niet meer als een simpel verbod maar als de officiële partner van je neus en je gezondheid. Zodat Brussel kan herademen. Of zoals Patricks neus het zo mooi zegt: "Wij geloven erin. We gaan onze gezonde lucht krijgen ... We gaan 'm krijgen."

CREDITS

Client : Bruxelles Environnement

Client contact : Magali Henrard, Jane Counet, Mara Cavalier

Agency : Air

Strategic Director : Michelle Defooz

Account Director : Raisa Vanvoorden

Account Executive : Eva Closset

Creative Director : Edouard Coune, Arnaud Bailly

Creatives : Marie Paris, Anouk Lemm

Copywriter : Marie Paris, Sam de Vriendt, Bart De Rauw

Design : Christophe Liekens, Aurélie Prestigiacomo

Motion Design : Boris Delire

TV producer:  Bérengère Lurquin

Réalisation : Hamlet – Robin Paul, Mathias Kerner

Director : Folkert Verdoorn

Sound design video : SonHouse

Sound design radio : La Vita

Media : UM

Contact Media : Alina Da Silva Santos, Charlotte Goethals, Caroline Vanderbecq, Malorie Mekoun

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be