Het kan Air en CAP 48 niets schelen.

Het kan Air en CAP 48 niets schelen.

Hoe het gebeurd is, maakt niet uit. Hoe we er samen mee omgaan wél.

CAP 48 is een organisatie die ijvert voor de inclusie van mensen met een handicap in de maatschappij. Via fondsenwerving en projectwerking, maar ook door brede sensibilisering.

 

‘80% van de handicaps zijn het resultaat van een ongeluk tijdens het leven’, zegt Renaud Tockert, algemeen directeur van CAP 48. ‘Dat betekent op zo’n moment niet alleen een drastische omwenteling van een persoonlijk leven op fysiek en mentaal gebied. We constateren dat mensen vanaf dan plotseling al te vaak gereduceerd worden tot hun handicap. Door een blik op straat, door onaangepaste infrastructuur, door een job die ze niet krijgen… En door een vraag die ze dagelijks krijgen te verwerken: Hoe is het gebeurd?’

 

Op het eerste zicht een onschuldige vraag, maar wel één die mensen met een handicap voortdurend naar het verleden, naar hun ongeluk, katapulteert. ‘Op zich vind ik de vraag niet zo erg.” vertelt Yves Krauth die nu al meer dan 8 jaar in een rolstoel zit. “Maar we zijn veel meer dan dat ene verhaal over ons ongeluk, de échte verhalen zijn te vinden in wat we nu doen en wat we in de toekomst nog gaan doen. Eigenlijk doet het er helemaal niet toe hoe ik in die rolstoel ben beland.’

 

Net daarom besloot CAP48 om het verhaal van Yves’ ongeluk en over hoe hij in zijn rolstoel is beland uit de doeken te doen. Of beter, de verhalen.

 

‘Op 31 augustus vertelt Yves meer dan 50 verschillende scenarios over de mogelijke oorzaak van zijn handicap,’ gaat Bart Gielen CD bij Air verder. ‘Via TV, radio, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, kortom alle mogelijke kanalen, krijg je telkens weer een ander verhaal te horen over ‘hoe het is gebeurd’. De ene keer is Yves van z’n paard gevallen, de andere keer is zijn handicap het resultaat van een slecht uitgevoerde Heimlich greep. Elke keer wordt er afgesloten met dezelfde boodschap: Hoe het gebeurd is, maakt niet uit. Hoe we er samen mee omgaan wél.’

 

Deze boodschap wordt meteen stevig neergezet op de eerste dag van de campagne door de bijzonder brede mediamix waarin al deze verhalen worden verteld. De 2 daaropvolgende campagneweken versterken we onze boodschap door elke dag met nieuwe scenario’s naar buiten te komen.

 

‘Een enorme productionele uitdaging, maar dankzij de hulp van Bounce Rocks en Sonhouse kunnen we zeer agile werken. We hopen dat mensen na het zien van deze campagne zich de échte vraag stellen: Kijk ik naar de mens of naar zijn handicap? Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap volledig deel uitmaken van onze maatschappij? En dat geldt voor alle mensen met een handicap, aangeboren of niet’, besluit Bart Gielen.


CREDITS

Agency
: Air

Client: Renaud Tockert, Bénédicte Duval, Aurélie Englebert

ECD: Eric Hollander

CD: Bart Gielen

Creatives: Ruben Van Maldeghem, Yannick De Haes, Dries Floridor, Jonas Marysse, Yves Krauth

Strategy: Dieter Riemaeker/Max Van Santen

Connection plan: Max Van Santen

Account: Julie Demoulin

Design: Yannick De Haes, Ruben Van Maldeghem, Dries Floridor, Jonas Marysse

Director/Photographer: Pieter Neirynck

Production Company: Bounce Rocks

Producer: Marlies Neudt

Sound: Sonhouse

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 120 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Rue des Deux Gares, 122, Tweestationsstraat
1070 Brussels – Belgium