Air en BLACK+DECKER willen tot 5 miljoen m2 lage-emissiezone bijcreëren.

Het klimaat is een gevoelig thema, maar ondanks meningsverschillen is er iets waar we met zijn allen niet onderuit kunnen: gezonde lucht. Het is niet alleen een fundamentele behoefte om te overleven, maar gezonde lucht ligt ook dikwijls aan de basis van verfrissende ideeën: zoals een mogelijkheid ontdekken om 5 miljoen m2 lage-emissiezone bij te creëren.

We weten ondertussen allemaal wel dat wagens, de industrie, houtkachels en zelf koeien veel CO2 uitstoten en voor een heleboel luchtvervuiling zorgen. Maar er bestaat ook nog een ander gevaar van luchtvervuiling, eentje dat tot nu toe onderbelicht bleef en zich afspeelt in onze eigen tuin. Letterlijk, dan.

Het gereedschap dat we in onze tuin gebruiken wordt vaak aangedreven door vervuilende tweetakt benzinemotoren. Wist u dat een oudere op benzine aangedreven grasmachine die een uur draait even vervuilend is dan de gemiddelde wagen die 550km aflegt? Dat is tot 11 keer vervuilender dan een nieuwe wagen. Niet alleen CO2, maar ook stikstofdioxiden, benzeen en andere vluchtige organische stoffen (VOS) worden door benzine aangedreven tuingereedschap in de lucht geblazen. En dat ademen we allemaal in. Proper.

Daarom roepen BLACK+DECKER en Air op om van je tuin een lage-emissiezone te maken. Dat kan door je tuin te registeren op mijntuin-LEZ.be / mijntuin-MZ.nl. Op die manier toon je je engagement om op benzine aangedreven tuingereedschap uit je tuin te bannen. Op deze manier kunnen we de lage-emissiezone in België en de milieuzone in Nederland uitbreiden met ruim 5 miljoen vierkante meter. 

We trekken deze campagne op gang met een open brief, gericht aan de gemeentelijke overheden en de ministers van Economie, Klimaat en Volkgsgezondheid. In deze brief roepen we Belgische en Nederlandse beleidsmakers op om subsidies, premies of fiscale voordelen beschikbaar te stellen die de aankoop van duurzaam en elektrisch tuingereedschap makkelijker maken.  

En dat moet op zijn beurt de verkoop van het krachtige 54V DualVolt accutuingereedschap stimuleren. Ondertussen bijft BLACK+DECKER zich engageren om elke dag verder te werken aan de innovatie van zijn producten. Zodat het gamma weldra volledig elektrisch is en
we samen meaningful stories voor onze klanten kunnen blijven creeëren.

Credits

Brand: BLACK+DECKER

Client: Birger De Geeter, Hanne Knevels, Joris Van Asten

Agency: Air

Executive Creative Director: Eric Hollander

Creative Directors: Dieter De Ridder, Bart Gielen

Creation: Olaf Meuleman, Johan Van Oekel, Han Verschaeren, Ruben Van Maldeghem, 
Frederik Maes, Ruben De Praetere, Yves Van Hacht

Strategy: Mélanie-Dalla-Riva

Connection Planner: Maxime Van Santen

Account Team: Ivo van der Pas, Vanessa Peeters, Florine Deladrière

Digital Producer: Greg Pin

Digital Project Manager: Emilie Seynaeve

Web Design: Simon Dehoux  

Web Development: Bruno Vergne

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be