Air en Belviva laten de Belgen er een « Patat » op geven!

Het Belgische voetbal is klaar voor haar Europese verovering, en dat mogen we natuurlijk niet missen. Zoiets moeten we zelfs vieren!

Enkele weken na de lancering van het nieuwe merkplatform « Da moete we vieren », lanceren Belviva & Air nu een activatiecampagne rond het Europees kampioenschap deze zomer.

Want hoewel onze “voetbal-taal” rijk is aan metaforen zoals « het kanon van Kevin » of « de raket van Youri », zijn deze toch niet heel Belgisch.

In België horen we “patat” te zeggen: « de patat van Eden «  of « Een pataaaat van Romelu!! »

Om dit recht te zetten, hebben Belviva & Air besloten beroep te doen op de verantwoordelijkheid van onze nationale voetbalcommentatoren en hen uitgenodigd om « patat » te roepen wanneer onze Belgen scoren. En mocht dat gebeuren, trakeert Belviva op frietjes!

De campagne gaat van start met een humoristische video, helemaal in lijn met de eerdere #Damoetewevieren campagne, waarbij Rudy & José, hét uithangbord van Belviva, de commentatoren oproepen om het woord PATAT te roepen wanneer de Belgen scoren. En we vragen hiervoor ook uiteraard de hulp van de supporters om dit zoveel mogelijk te delen op de sociale media.

« Maar daar stopt het niet » zegt Romain Félix, Creative Creative Director bij Air, die aangeeft dat er doorheen het tornooi nog verschillende ludieke acties voorzien zijn om onze commentatoren te overtuigen, in beide landsdelen, het woord « patat » te roepen wanneer de Belgen scoren.

Kortom, we kijken er naar uit om onze voetballers en commentatoren het woord patat te laten zeggen. “Maar zelfs al spelen we als een zak patatten, ook dat moeten we vieren » verduidelijkt Romain Félix. Want bij Belviva & Air zien we het pakje friet altijd half vol!

 

Credits :

Client : Iglo Belgium

Contacts : Romy Tourne, Els Uyttebroek

Agency : AIR BRUSSELS 

CD : Air Creative Council 

Creation : Tom Galle. Romain Félix, John Benois, Arnaud Bailly, Karel De Mulder, Bas De Hooghe.

Client Manager : Hans Michiels, Pauline Heraly

Agency Producer : Bérengère Lurquin

Production Company: Amok

Executive Producer : Filip Van Geffelen

Director :  Dimitri Sterkens

D.O.P. :  Sam Ostyn

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.

air.be

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be