Air en Amnesty laten je naar een bank kijken door de ogen van een vrouw.

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag lanceren Air en Amnesty een campagne om ongewenst seksueel gedrag een halt toe te roepen.  Want schunnige opmerkingen op straat, ongewenst betast worden in de tram, obscene gebaren in het park,… het zijn maar enkele voorbeelden waarvan 1 op 5 vrouwen dagelijks het slachtoffer worden in onze publieke ruimte. Bij dit enorme getal hoort nog een groter getal: het aantal getuigen dat niets doet. Op Internationale dag van de vrouw komt Amnesty International met een duidelijke oproep: slachtoffers en getuigen, laat van je horen.

Om deze conversatie te starten pakt Air uit met een stunt. Gewone plekken uit de publieke ruimte werden omgevormd en misvormd tot hoe vrouwen deze –a priori onschuldige – plekken beleven. Zo werden de leuningen van een bank en buszitje omgevormd tot obscene en grijpende handen. Want jammer genoeg horen ongewenste intimiteiten en handtastelijkheden voor veel vrouwen standaard bij een bank of busrit.

 “Verschillende studies wijzen uit dat het overgrote deel van de vrouwen al eens is lastiggevallen in de publieke ruimte”, bevestigt Valérie Michaux, campagne- en communicatiecoördinator bij Amnesty International. “Het is een rechtstreekse aanval op hun vrijheid. Iedereen moet zich in volledige veiligheid kunnen verplaatsen. Daarom is het tijd om te reageren en alle maatregelen die er zijn te gebruiken om ervoor te zorgen dat vrouwen zich zonder risico kunnen begeven in onze openbare ruimtes.”

Air maakte een film van de stunt om ook via de sociale kanalen van Amnesty een duidelijke oproep te lanceren: Laten we samen zorgen voor een publieke ruimte waar iedereen zich veilig voelt.

 

Credits

Agency : Air­

Brand : Amnesty International

Client : Valérie Michaux, Philippe Hensmans, Zoé Spriet

Executive Creative Director : Eric Hollander

Creative Directors : Bart Gielen, Joeri Van Den Broek

Creatives : Han Verschaeren, Ruben Van Maldeghem

Strategic Planner : Mélanie Dalla-Riva

Connection Planner : Maxime Van Santen

Account team : Pauline Heraly, Chloé Pierloot

3D Production : Achillesdesign & Zigg Zagg

Designer : Clara Climent

Photo retouhcing : François-Olivier De Deyn

Editing: Jelle Stroo

Camera: Ivo Maes

AMNESTY_SOCIAL_DEF.mp4

MP4 - 147 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be