AIR EN AMNESTY LATEN HUN BOODSCHAP EXPRES GEMIST WORDEN

AIR EN AMNESTY LATEN HUN BOODSCHAP EXPRES GEMIST WORDEN

Elk jaar gaat Amnesty International op zoek naar mensen die kaarsen willen verkopen. “We zijn een organisatie die steunt op de inzet van vrijwilligers”, verduidelijkt Pauline Chauvel, communicatieverantwoordelijke bij Amnesty International. “Het is dankzij hen dat wij als organisatie de mensenrechten kunnen blijven verdedigen.” Om die nieuwe vrijwilligers te rekruteren, doet Amnesty al jarenlang beroep op een call center. Maar dit jaar kwam Air met een creatievere en meer persoonlijke aanpak: The Missed Call.

 

“Niets zo lastig als tijdens de werkuren opgebeld worden door een call center. Daar heeft niemand tijd voor of goesting in”, vertelt Bart Gielen, CD bij Air.

“Daarom lieten we dit jaar de mensen zélf beslissen wanneer ze tijd hadden om naar de oproep van Amnesty te luisteren. We ontwikkelden een programma waarmee we mensen een gemiste oproep gaven, zonder ze effectief op te bellen.” Er werd een bericht achtergelaten op de voicemail. Niet zomaar een bericht maar wel het persoonlijk verhaal van Yves Makwambala. Yves, een voorvechter van meer democratie in z’n thuisland Congo, zat meer dan een jaar gevangen in Kinshasa onder valse beschuldigingen. Een politiek afrekening dus. Het is enkel en alleen door de aanhoudende druk van de Amnesty-vrijwilligers die meer dan duizend brieven schreven, dat hij uiteindelijk vrijgelaten werd.

“Yves weet als geen ander hoe belangrijk het werk van de Amnesty-vrijwilligers is. Dat maakt van hem de meest geschikte persoon om mensen aan te sporen om zelf ook vrijwilliger te worden. Veel geschikter dan een anonieme stem vanuit een call center.” Besluit Bart Gielen.

 

Wil je zelf ook vrijwilliger worden bij Amnesty? Surf dan naar amnesty.be/vendeur

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 120 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Rue des Deux Gares, 122, Tweestationsstraat
1070 Brussels – Belgium