AIR EN AMNESTY INTERNATIONAL ZETTEN FN HERSTAL OP TYPISCH BELGISCHE WIJZE VOOR SCHUT

Wist u dit al?

Terwijl Belgische wapens in handen van Jemenitische milities het land in een onoplosbare crisis storten, houden FN Herstal en Wallonië een gezellig onderonsje met de Verenigde Arabische Emiraten. Nog tot 21 februari zijn ze aanwezig op de IDEX, dé bekende wapenbeurs van het Midden-Oosten in Abou Dhabi. Toeval of niet ?

Maar daar praat niemand over.

Daarom hebben Amnesty International en hun reclamebureau AIR besloten om in te grijpen met een erg simpele actie: zoveel mogelijk mensen oproepen om een ‘Mitraillette Andalouse’ of een ‘pistolet met paté’ te bestellen bij de FN Herstal-vertegenwoordiger ter plaatse.

Het idee is eenvoudig : hoe meer burgers in die periode naar de vertegenwoordiger bellen om hun bestelling te plaatsen, hoe minder tijd hij zal hebben om er zijn klanten te ontvangen.

Minder klanten, minder verkoop van Belgische wapens.

Minder verkoop, minder bloed van onschuldige burgers aan de handen van Wallonië.

Voor de actie deelde AIR eenvoudigweg de coördinaten van de verantwoordelijke van de FN-stand ter plaatse (te vinden op de website van FN) en werd deze informatie op de sociale media verspreid. Een typisch Belgisch idee dat bewijst dat je met een kleine, simpele actie een groot resultaat kan halen.

Ontdek de campagne hier en doe massaal mee.

 

CREDITS

Client: Philippe Hensmans, Valérie Michaux

Executive Creative Director : Eric Hollander

Strategic team : Coppelia de Crane d'Heysselaer

Creative team : Benoit Hilson, François Daubresse

Craft Director: Sophie Norman

Account team : Pauline Héraly, Chloé Pierloot

Graphic designer: Clara Climent

Digital designer: Remy Gustin

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be