Air and Ginette become Brother Beer for Mother Nature.

Ginette is AB Inbev’s eerste organic bier in België. Voor het recept werkten ze samen met 4 Brusselse vrienden. Mensen die vanuit hun ecologische overtuiging een bier wilden brouwen dat goed is voor milieu, smaakpapillen en levensvreugde. 

‘Wees gerust', zegt Didier Hamoir 1 van de 4 brouwers. ‘Het is niet omdat ons bier biologisch gecertifieerd is dat het naar gras smaakt of we boomknuffelende hippies zijn. Niets op tegen, maar ik knuffel liever mijn moto’, lacht hij. 'Ginette is het antwoord op een vraag die we ons enkele jaren geleden stelden: hoe kunnen we als 4 vrienden aan de basis liggen van een positieve verandering in de maatschappij. We wilden een positief zaadje planten. Een kiem waar we dankzij deze biergigant een stevig bos van kunnen maken. Meteen het bewijs dat goed doen aanstekelijk kan werken.’

Voor de positionering en visuele identiteit van dit nieuwe merk werkte ABI samen met AIR. ‘Via een co-creatief strategisch traject met founders en ZX-ventures hebben we de identiteit blootgelegd en de purpose bepaald’, zegt Dieter Riemaeker strategisch directeur bij Air.  ‘De visuele identiteit en het creatief speelveld die we hieruit ontwikkelden zullen hiervan een duidelijk bewijs zijn. Een uniek verhaal waarmee we naar een glimlach streven in elk detail, in elk touchpoint. Ik kan je verzekeren: zelfs designers zullen zich amuseren met het huisstijlboek. In afwachting van de eerste communicatie-uitingen nodig ik je alvast uit om Ginette te ontdekken in de eerste Ginette-bar op de Luxemburgplaats in Brussel’. 

 

CREDENTIALS

Client ABI : Paul Rijks, Katrien Janczaruk, Sian Degaan

Client Ginette : Didier Hamoir

Executive Creative Director : Eric Hollander

Creative Director : Bart Gielen

Strategic team : Dieter Riemaeker, Maxime Van Santen

Art Director : Sophie Norman

Creative team : Ruben Van Maldeghem, Yannick De Haes, Jonas Marysse, Dries Floridor

Graphic Designer : Boris Delire, Fred Lateur

Account team : Pauline Héraly

Digital team : Yann Balbaert, Greg Pin

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be