Air: 30 jaar, in topvorm en met de jongeren aan het roer.

In 2023 wordt Air er 30.

30 jaar waarin de meeste grote Belgische merken, enkele grote internationale brands en honderden talenten de revue passeerden.

30 jaar ondernemersavontuur dat uniek is in de Belgische reclamewereld, onder de vleugels van oprichter en Creative Chairman Eric Hollander, en zijn CEO en partner sinds 15 jaar, Stéphane Buisseret.

Aan de korte lijst van aandeelhouders en bazen van het langstlopende onafhankelijke agentschap in de branche, voegen we nu twee nieuwe namen toe : Pauline Héraly, de Business Manager die 8 jaar geleden bij Air aan de slag ging, volgt Stéphane op als CEO. Arnaud Bailly, de veelvuldig bekroonde creative die al 3 jaar lang het creatieve departement bij Air voor zijn rekening neemt, wordt Directeur van de Creatie. Beiden worden ook aandeelhouders, na een door Eric en Stéphane aangemoedigde en gesteunde MBO.

"Vandaag hebben we écht de teugels in handen", zegt CEO Pauline Héraly met haar typisch aanstekelijke enthousiasme. "We houden van dit agentschap, dat altijd het verschil wil maken en zijn sterke waarden en geschiedenis cultiveert. We willen er deel van uitmaken en vooral verder gaan. We willen iedereen aan boord halen die de wereld sneller wil veranderen: merken, instellingen, media, talenten ... We zullen iedereen nodig hebben!", besluit de nieuwe CEO.

Arnaud Bailly bevestigt: "We staan als één blok achter de creativiteit, craft en zinvolheid die Air, Air maken. Merkcommunicatie moet verantwoord zijn maar niet saai, moraliserend of culpabiliserend. Positieve impact is niet mogelijk zonder impact tout court", zegt de man die in 2009, het jaar dat hij zijn carrière begon, al werd uitgeroepen tot 'Best European Young Creative'.

Twee jaar geleden lanceerde het agentschap zijn duurzame transitie. In september 2022 behaalde het de kostbare B Corp-certificering, toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen op het vlak van maatschappelijke en milieuprestaties. "B Corp worden, heeft ons perspectief resoluut veranderd en beïnvloedt nu al onze dagelijkse beslissingen", legt Pauline Héraly uit.

Die verandering van perspectief geeft het agentschap vorm in een nieuw, sterk leitmotiv: Creativity Crafted for Progress. Arnaud legt uit: "Creativity, want wat we ook doen of zeggen, we hebben een sterk idee nodig dat verandering versnelt. Het zijn ideeën die dingen veranderen en gedrag doen evolueren. Crafted, omdat elk sterk idee moet worden verankerd in een uniek visueel universum. Air zal zich blijven onderscheiden, steunend op zijn erfgoed en referenties zoals Dior, Delvaux, BABYZEN en Jules. En tot slot, for Progress, want wat we ook te vertellen hebben, we zijn hier om grenzen te verleggen, de status quo uit te dagen en een positieve impact te hebben op de samenleving." Deze drie pijlers vormen een unieke propositie, die het succes verklaart van Air's laatste campagnes zoals Men In Progress voor Jules, Life says GO voor Yoyo van BABYZEN, het kinderwagenmerk waarvoor het agentschap net het wereldwijde budget heeft binnengehaald - en JoinTheFam voor Equal Brussels.

"Samen met Arnaud en alle talenten van een agentschap dat strakker, flexibeler en vastberadener is dan ooit, willen we merken begeleiden in deze transitie naar een inclusievere economie. Met een steeds sterkere craft en creatie, en de wil om een positieve impact te hebben op merken, hun business, mensen en de planeet", besluit de nieuwe CEO.

"Stéphane en ik gaan niet met pensioen, daar zijn we nog veel te jong voor", lacht Eric Hollander. "Integendeel: we gaan al onze ervaring in dienst stellen van deze visie, die even inspirerend is voor ons als voor onze klanten. Air wordt er dit jaar 30, en het is waarschijnlijk nog lang niet voorbij."

"Onze prioriteit is ons te omringen met de juiste mensen om het voortbestaan van ons levenswerk te garanderen. Voor ons was het evident Pauline en Arnaud als partners aan boord te halen, zowel op het vlak van kapitaal als de operationele kant van het agentschap, dat zijn 30e verjaardag viert. We delen dezelfde waarden en ambities. Ze hebben de skills, de goesting en de energie. Ze waren cruciaal in het B Corp-certificeringsproces en zijn het best geplaatst om de toekomst van Air én die van de planeet te garanderen", besluit Stéphane Buisseret.

De twee partners zetten dus de ontwikkeling voort van hun holding R FIN PARTNERS, die al referentieaandeelhouder is van AIR, AIRCA en AddRetail.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be