AG en Air samen tegen eenzaamheid

AG en Air samen tegen eenzaamheid

Met de lockdown en de noodzakelijke sociale afstand herinnert de Covid-19 crisis ons allemaal aan het belang van solidariteit en sociale banden… Maar ook aan de vereenzaming die daarmee gepaard gaat. 

Naarmate de curve van de epidemie afvlakt en de lockdown geleidelijk wordt afgebouwd groeit vandaag opnieuw de hoop op een min of meer « normaal » sociaal leven. 

Maar voor veel Belgen zal er niet veel veranderen. Zo wijst een studie van de UG uit dat in 2018 liefst 46% van de Belgen een gevoel van eenzaamheid ervaarde. Voor hen blijft de lockdown jammer genoeg duren. 

AG is van mening dat men deze eenzame personen niet uit het oog mag verliezen, ook niet na de crisis. Samen met het agentschap Air, dat daarmee zijn manifest Go With The Curve in de praktijk bracht, lanceert de leider in verzekeringen een solidariteitsactie die de Belgen uitnodigt een beetje van hun tijd te schenken aan verenigingen die op het terrein eenzaamheid bestrijden. 

Concreet vertaalt zich dit in de creatie van een website, allentegeneenzaamheid.be, die tal van concrete tips aanreikt : Hoe kunnen we eenzaamheid tegengaan in het dagelijks leven? Welke verenigingen zoeken vrijwilligers ? Wat kan je doen als je last hebt van eenzaamheid ? Waarom is het belangrijk om je te laten helpen ? 

Om de actie te ondersteunen en het groot publiek te sensibiliseren, worden ook twee TV spots (30’’ en 60‘’) uitgezonden. De films kwamen vlotjes tot stand, ondanks de extreme lockdown-omstandigheden : een compacte filmploeg, opvolging van de opnames door het agentschap en de klant vanop afstand, acteurs die thuis speelden met personen uit hun naaste omgeving… De muziek werd speciaal voor deze campagne door Ozark Henry thuis gecreëerd. 

Nathalie Erdmanis (Director Strategic Marketing & Branding AG) : « Door alle eenzame personen en zij die hen helpen te ondersteunen, willen AG en Air de merkbelofte van AG extra kracht bijzetten. Want « Supporter van jouw leven » is voor ons veel meer dan alleen een slogan ! » 

 

CREDITS : 

Client : AG Insurance  

Contacts : Nathalie Erdmanis, Frija Leunens 

Agency: AIR 

CD: AIR Creative Council 

Creation : AIR 

Special thanks to : Pauline Héraly, Tom Ernst, Boris Delire, Renaud Goossens, Bérengère Lurquin, Laurie Parres Albert, Anastasia Bousson, Alice Stadion, Lander Engels 

Movie production Agency: Czar 

Director: Lieven Van Baelen 

Sound Production Company: La Vita Studio 

Music: Ozark Henry 

 

Over air brussels - partner of McCann

Air is Belgium’s top independent agency, and the exclusive partner of McCann Group in Belgium. Strategic, creative on all touchpoints, business driven... Air brings additional meaning to the lives of brands, their users, and to its 120 employees.
www.aironair.be/

air brussels - partner of McCann
Rue des Deux Gares, 122, Tweestationsstraat
1070 Brussels – Belgium