​ Breaking news : Air gaat McCann leiden in België.

Air en McCann melden dat zij een exclusieve partnerovereenkomst aan het sluiten zijn voor België.

Voor de klanten van McCann betekent dit een stap voorwaarts. Nadat het bureau weer op de
sporen geplaatst werd door de inzet van Vincent Van Dessel en zijn teams, treedt het opnieuw
nadrukkelijk in de schijnwerpers. Voor een goed begrip, McCann was jarenlang Belgisch
reclamebureau nummer 1. En om terug aan te knopen met die energie en groei, om zeker te zijn
van zowel verdere lokale expansie en een degelijk beheer van zijn internationale klanten, heeft de groep gekozen voor Air.

Air is inderdaad bijzonder aantrekkelijk en sterk lokaal verankerd. Tegelijk heeft het faam
verworven voor zijn creativiteit, zowel in België als in het buitenland. Maar zoals CEO en partner
Stéphane Buisseret verklaart: "Ook wij waren op zoek naar een nieuwe hefboom, zonder echter teraken aan de o-zo-heilige onafhankelijkheid die Air al 20 jaar koestert".

Met behoud dus van die kostbare onafhankelijkheid zal Air voortaan kunnen rekenen op de
resources van een echt internationale groep, die het startschot gegeven heeft voor een snel
transformatieproces. “Op amper een paar jaar heeft McCann zich een indrukwekkende digitale
en creatieve cultuur eigen gemaakt,  waaruit wij volop voordeel zullen putten.  In 2013 won de groep 66 leeuwen in Cannes, en de campagne voor de metro van Melbourne heeft meer
onderscheidingen in de wacht gesleept dan welke andere campagne ook”, aldus Eric Hollander,
oprichter, partner en Executive Creative Director. “Wij zullen actief zijn onder de huidige naam
«Air» en wij zijn in de wolken de exclusieve partner van McCann in België te worden, en zo
toegang te krijgen tot alle resources van de groep.

CEO van McCann Frankrijk, een oude «compaan» van de twee bazen van Air en de man achter
deze operatie, Philippe Lentschener, voegt eraan toe: "België is voor ons te klein om er op grote
schaal te investeren, maar anderzijds ook te belangrijk om er niet de beste te zijn. Onze strategie : op zoek gaan naar lokale topbureaus en hen de taak toevertrouwen ons te vertegenwoordigen.” Dit betekent een visionaire stap, waarbij wij onze klanten op een kleinere en complexe markt een schitterende toekomst en een veilige thuishaven waarborgen, en tegelijk de weg effenen naar mogelijke internationale expansie voor de klanten van Air.” 

 

Een visie die volledig aansluit bij de aspiraties van de twee bazen van Air. En vooral, bij die van hun klanten. "Zij zijn de grote winnaars van deze operatie. Nu Air een partner wordt van McCann, kunnen alle klanten voortaan voordeel halen uit het beste van twee werelden. Aan de ene kant de resources, training, informatie en de toekomstvastheid van een groot netwerk. Aan de andere kant de soepelheid, creativiteit en inzet van een onafhankelijk lokaal bureau.”

Voor Air betekent dit partnership een grote stap voorwaarts kwa volumes, met een omzet van 10 miljoen € en bijna 60 mensen die binnenkort onder één dak aan de slag zullen zijn.

Verwacht wordt dat de overeenkomst begin 2014 rond zal zijn, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring.

 

Air Brussels
Air is een in Brussel gevestigd, onafhankelijk en geëngageerd reclamebureau sinds 20 jaar. Vanuit dat engagement verdedigen zij sterke waarden voor klanten als Amnesty International, Cap 48, Music Fund en de International Polar Foundation. Zij zetten zich in om marktaandeel uit te bouwen en te verdedigen voor merken die neen zeggen tegen halfslachtige standpunten: VOO, Delhaize, NMBS, Cofidis, Leffe, Lima, Bongrain, Ricard, enz. Air komt op voor krachtige en terzake doende ideeën. Wat het idee ook is, Air verlegt de grenzen.

McCann Brussels
McCann Worldgroup is een marketingbureau met een wereldwijde reputatie. Het bedrijf biedt de marketeers van vandaag strategische en creatieve diensten van een hoge kwaliteit, die beantwoorden aan de behoeften van hun merk over alle communicatiekanalen heen. De 23.000 medewerkers in meer dan 120 landen werken samen om reclame, relationship management, promotie/event marketing, design, P.R., gezondheidscommunicatie, wereldwijde productie en alle vormen van digitale marketing met elkaar te integreren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over air brussels - partner of McCann

Air is het eerste onafhankelijke reclamebureau in België en een exclusieve partner van de McCann Group. Met zijn strategische aanpak, creativiteit op elk communicatiekanaal en resultaatgerichtheid maakt Air het leven van merken, gebruikers en medewerkers zinvoller. 

Air streeft ernaar een inspiratiebron te worden voor een duurzamere wereld en een motor te zijn die medewerkers, klanten en partners aandrijft om actie te ondernemen. In het kader van dat doel is het bedrijf begonnen met een B Corp-certificering. De eigen uitstoot van het bureau is al koolstofneutraal, en dankzij een nieuw, zelf ontwikkeld algoritme kan Air ook de uitstoot bij de productie van campagnes voor klanten neutraliseren.


www.aironair.be/

Neem contact op met

Terhulpsesteenweg 185 1170 Brussels – Belgium

+32 (0)2 543 06 66

info@air.be

www.air.be